Gradonačelnik Željko Sabo primio je 21. svibnja direktora Svjetske banke za središnju Europu i Baltičke zemlje Petera Harrolda i voditelja Ureda Svjetske banke u Zagrebu Hongjooa Hahma.

-Upoznao sam uvažene goste s razvojnim planovima i vrlo dobrom suradnjom sa svim ministrima i našom Vladom u cjelini, razgovarali smo o razvijanju međusobnog povjerenja, miru i toleranciji građanki i građana Vukovara kao veliku i značajnu vrijednost našeg grada, te o iznimno dobrim mogućnostima investiranja u gospodarstvo na području Vukovara – naglasio je nakon sastanka gradonačelnik Sabo.

Direktor Harrold je izrazio zadovoljstvo obnovom Vukovara i projektima koji su ostvareni ili će se završiti u Vukovaru zahvaljujući upravo sredstvima Svjetske banke.

-Planovi koje sam čuo tijekom sastanka od gradonačelnika Vukovara sukladni su vizijama Europske unije i to zasigurno obećava puno dobroga. Također, Republika Hrvatska ima iznimni potencijal koji mora iskoristiti, a Svjetska banka će u tome smislu rado pomoći – poručio je direktor Harrold.

{gallery}2012/05/21/02{/gallery}