Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Prigodom prošlotjednog potpisivanja Sporazuma o prijateljstvu i suradnji između gradova Vukovara i Mostara dogovorena je posjeta maturanata Ekonomske škole Joze Martinovića iz Mostara gradu Vukovaru.

Na poziv gradonačelnika Vukovara Željka Sabe u dvodnevni posjet Vukovaru stigli su danas 72 učenice i učenika, 4 profesora, te ravnateljica škole Ljiljana Šain.

Na prijemu u Gradskoj vijećnici Vukovara goste iz prijateljskog Mostara primili su zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković i predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Džanak, u nazočnosti dopredsjednika Gradskoga vijeća Mile Ivkovića, člana odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju Robeta Rapana i savjetnika za graditeljstvo i komunalnu infrastrukturu Dražena Čuliga, koji su bili članovi delegacije Grada Vukovara na potpisivanju sporazuma u Mostaru 25. svibnja 2012. godine.

Kao znak zahvalnosti za dolazak u Vukovar maturanti iz Mostara uručili su zamjenici gradonačelnika Danijeli Stanković 2.500 kuna od prodaje tombole na svojoj maturalnoj zabavi. Pošto su im gradonačelnici Vukovara i Mostara osigurali posjet i boravak u Vukovaru učenice i učenici Srednje ekonomske škole odlučili su prikupljeni novac donirati Gradu Vukovaru. Sredstva će biti uplaćena na poseban račun projekta „Asistent u nastavi".

Gosti iz Mostara su tijekom drugog dana svog posjeta upoznali povijest grada Vukovara s posebnim naglaskom na Domovinski rat, ali i njegovu sadašnjost kao i mogućnosti razvoja u budućnosti.

Na obiteljskom imanju „Dunavski raj" Mostarci su kušali poznati slavonski čobanac i uživali u rekreacijskom jahanju. Ravnateljica Srednje ekonomske škole Joze Matinovića Ljiljana Šain srdačno je zahvalila gradonačelniku Željku Sabou na srdačnom gostoprimstvu, a zatim je prije samog odlaska iz Vukovara slijedio obilazak Mostarske i Hercegovačke ulice.

{gallery}2012/06/01/03{/gallery}