Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Tijekom cjelodnevnog posjeta gradu na Dunavu Predsjednik Republike Hrvatske imao je brojne aktivnosti.

Predsjednik Ivo Josipović započeo je svoj program u Vukovaru susretom u Uredu gradonačelnika s predstavnicima vlasti Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara. Na sastanku s gradonačelnikom Željkom Saboom i županom Božom Galićem te njihovim suradnicima razgovarao je o aktualnoj situaciji u gradu i županiji, prvenstveno o razvoju gospodarstva, novim projektima i investicijama kao i projektima koji se pripremaju za europske fondove. Predsjednik Josipović je rekao kako su čelnici grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom ozbiljno prionuli na zadatke, da su neke investicije dobro planirane i perspektivne, ali se složio s domaćinima da bi državni aparat trebao pojednostaviti „papirologiju i proceduru" kako bi se potencijalnim investitorima olakšala ulaganja.

Predsjednik RH je zatim pješice u pratnji domaćina Strossmayerovom ulicom stigao na promociju Akcije „Palčić gore", a posebno je bio oduševljen nastupom učenika OŠ Siniše Glavaševića koje niti kiša nije zaustavila u želji da predsjedniku RH pokažu svoje umijeće plesa i pjevanja.

U Općoj županijskoj bolnici Vukovar održan je program doniranja reanimacijskog toplog stola od tvrtke Narodne novine d.d. za Dječji odjel kao rezultat humanitarne akcije „Palčić gore", koju je proveo Klub roditelja nedonoščadi „Palčići" pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića, savjetnice predsjednika RH Zrinke Vrabec Mojzeš i Grada Zagreba.

Predsjednik Josipović je u poslijepodnevnim satima u Hrvatskom domu Vukovar uveličao promociju završenih studenata Veleučilišta Leopold Lavoslav Ružička, a zatim se susreo s predstavnicima Zajedničkog vijeća općina Vukovar kao i predstavnicima Centra za zapošljavanje invalida grada Vukovara. Cijelo vrijeme programa uz predsjednika Ivu Josipovića nalazio se gradonačelnik Vukovara Željko sabo.

{gallery}2012/06/05/05{/gallery}