Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Dan općine i blagdan Sv. Ante Padovanskog, nebeskog zaštitnika Općine Podstrana, obilježen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća Podstrane. Na poziv načelnika Mirana Tomasovića i predsjednice Općinskoga vijeća prijateljske Općine Podstrana Marije Mamić Kalajdžić među uzvanicima su nazočili gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i predsjednik Gradskoga vijeća Vukovara Tomislav Džanak te branitelji Vukovara Vjeran Nadovski i Martin Nedić.

Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća Podstrana čelnici grada Vukovara izrazili su i ovom prigodom zahvalnost za svu pažnju poklonjenu prognanim Vukovarkama i Vukovarcima, a posebno biranim riječima gradonačelnik Željko Sabo zahvalio je Općini Podstrana na uključivanju u akciju „Solidarnost za Vukovar" izdvajanjem 100.000,00 kuna za 20 stipendija u akademskoj godini 2011./2012. U spomen na svečani trenutak gradonačelnik Sabo uručio je sliku s motivom Vukovara koja će ubuduće krasiti prostor općinske uprave u Podstrani.

Grad Vukovar i Općina Podstrana potpisali su 1995. godine Povelju prijateljstva, međutim od tada nije zabilježena značajnija aktivnost na većem zbližavanju. Tijekom prošlogodišnjeg susreta delegacija Podstrane i Vukovara, načelnik Miran Tomasović i gradonačelnik Željko Sabo dogovorili su zajedničke aktivnosti.

-U razgovorima s načelnikom Miranom Tomasovićem i ovom prigodom dogovorio sam da naša buduća suradnja bude usmjerena ka približavanju naših građana, posebno mladih – kratko je prokomentirao gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

Općina Podstrana nalazi se u Splitsko-dalmatinskoj županiji, prema Popisu stanovništva objavljenom u travnju ove godine, u njoj živi 9.103 stanovnika. Osim što je među najvećim općinama u Hrvatskoj Podstranu krasi i podatak da je i među najmlađim po prosječnoj starosti stanovnika. Stoga ne čudi kako je od popisa stanovništva 2001. godine broj stanovnika porastao za gotovo dvije tisuće.

Tijekom proslave blagdana sv. Ante Padovanskog i Dana Općine Podstrana održavaju se brojna kulturna, sportska, društvena i vjerska zbivanjima i natjecanjima.

{gallery}2012/06/19/02{/gallery}