Humanitarna pomoć koja će biti prikupljena tijekom održavanja humanitarnog događaja „Hrvatsko srce za Italiju" namijenjena je Crvenom Križu Republike Hrvatske za pomoć prijateljima Vukovara u Italiji čiji su gradovi i sela stradali u nedavnom razornom potresu, a koji su tijekom Domovinskog rata pružali pomoć stradalnicima iz Vukovara. Ovaj događaj organiziraju najveća hrvatska humanitarna udruga CRO UNUM, Grad Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija, te Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u suradnji s Veleposlanstvom Talijanske Republike.

Gradonačelnik Vukovara Željko tim povodom primio je danas veleposlanicu Republike Italije u Republici Hrvatskoj Emanuelu D' Alessandro, predsjednika udruge CRO UNUM Dragana Primorca, glavnog tajnika udruge Tomislava Madžara, potpredsjednike Udruge Antu Todorića, Franju Arapovića, Daria Šimića, Matu Bulića i Igora Jukića, predsjednicu Udruge djece poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata Jelenu Zero Gavrić i Vukovarku Vanju Sabo koja je sa Jelenom Zero Gavrić idejno pokrenula akciju prikupljanja pomoći za Italiju, zatim glavnog tajnika udruge Tomislava Madžara, člana Upravnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i glavnog tajnika Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba Igora Zgrabljića i druge sudionike humanitarne akcije u sklopu koje će biti odigrana nogometna utakmica između humanih zvijezda Hrvatske i Vukovarsko-srijemske županije na gradskom stadionu u Vukovaru.

U ime Grada Vukovara prijemu u gradskoj vijećnici nazočiili su predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Džanak i dopredsjednici Goran Bošnjak i Mile Ivković, te zamjenici gradonačelnika Željko Pinjuh, Danijela Stanković i Dejan Drakulić.

Gradonačelnik Vukovara zahvalio je svima koji su odlučili poduprijeti humanitarnu akciju naglašavajući kako građanke i građani Vukovara u okvirima svojih mogućnosti itekako znaju uzvratiti na pomoći koju su primali kada je bilo najpotrebnije. Istodobno, gradonačelnik Sabo još jedanput je pozvao veleposlanicu Emanuelu D' Alessandro na suradnju po pitanju dolaska jedne skupine talijanske djece sa stradalog područja u goste Vukovara kao i uspostavljanja prijateljske i čvrste suradnje i veze grada Vukovara s jednim gradom u Italiji.

Nakon prijema su veleposlanica Republike Italije u Republici Hrvatskoj Emanuela D' Alessandro i predsjednik udruge CRO UNUM Dragan Primorac na Memorijalnom groblju odali počast žrtvama Vukovara u Domovinskom ratu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

S posebnim zadovoljstvom Vas pozivamo na tiskovnu konferenciju koja će se održati u Vukovaru u petak, 29. lipnja 2012. godine s početkom u 13.00 sati, Gradska vijećnica Grada Vukovara, Dr. F. Tuđmana 1. Tiskovna konferencija je posvećena velikom humanitarnom spektaklu koji će se održati 2. srpnja 2012. godine u 19.00 sati na Gradskom stadionu u Vukovaru s ciljem pomoći stradalnicima razornog potresa u Italiji.

{gallery}2012/07/02/07{/gallery}