Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Grad Vukovar je danas posjetila delegacija Sirijskog Nacionalnog vijeća koju je predvodio dr. Jamal Assad, dugogodišnji aktivist i lider sirijske oporbe u Hrvatskoj. U pratnji Assada još su se nalazili dr. Suhel Osman, Mg. Rizk Rizk i dr. Mohamed Samer Chammae, ugledni Sirijci koji dugi niz godina žive u Hrvatskoj i vrlo dobro poznaju borbu hrvatskog naroda za svoju nezavisnost i slobodu.

Na početku posjeta gradu Vukovaru delegaciju SNV-a primio je u svom uredu gradonačelnik Željko Sabo sa svojim zamjenikom Željkom Pinjuhom. Tijekom razgovora dr. Jamal Assad je predstavio „Sirijsko Nacionalno vijeće" kao krovnu organizaciju cjelokupne sirijske oporbe u svijetu koja okuplja široku demokratsku frontu različitih političkih grupa, socijalnih slojeva, vjerskih i svjetonazorskih orijentacija i koja u ovom trenutku vođenja krvavog građanskog rata u Siriji skreće pozornost javnosti na tamošnje dramatične(ne) prilike. S obzirom na posebno tešku situaciju u gradu Homsu i njegovom izrastanju u simbol sirijske borbe za demokraciju, izaslanstvo Sirijskog nacionalnog vijeća iniciralo je uspostavu prijateljskih odnosa sa gradom Vukovarom, simbolom otpora u hrvatskom Domovinskom ratu.

-Inicijativa ima plodno tlo u našem gradu. Iskreno se nadam da će vrlo brzo i u Siriji zavladati mir, a u tom slučaju imamo bogata iskustva koja se mogu iskoristiti u svim dijelovima svijeta, pa tako i u Siriji - naglasio je Željko Sabo, kao gradonačelnik Vukovara i član svjetskog udruženja Gradonačelnici za mir.

Delegacija SNV-a završila je svoj posjet Vukovaru obilaskom Spomen doma i masovne grobnice na Ovčari, gdje su na spomen-obilježje položili vijenac i poklonili se žrtvama iz Domovinskog rata.

{gallery}2012/07/19/02{/gallery}