Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Grad Umag daje novčanu potporu u iznosu 30.000,00 kuna djeci s posebnim potrebama u programu Grada Vukovara Asistenti u nastavi čime se i ovaj grad uključio u akciju Solidarnost za Vukovar.

Tim povodom 29. kolovoza Vukovar je posjetio gradonačelnik Umaga Vili Bassanese sa suradnicima Diegom Bankovićem, pročelnikom Ureda gradonačelnika, Milenom Pintarić, voditeljicom odsjeka za stručne poslove i protokol, Majom Galović, pročelnicom Upravnog odjela za pravne poslove, Aleksandrom Andonovski, unutarnjim revizorom i Darkom Juranovićem, zamjenikom pročelnika za komunalni sustav.

U gradskoj upravi goste iz Umaga primio je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo u nazočnosti predsjednika Gradskoga vijeća Tomislava Džanka i zamjenika gradonačelnika Željka Pinjuha i Danijele Stanković.

- Osim zahvalnice za vrijednu donaciju od 30.000 kuna zahvalio sam gradonačelniku kao i svim građankama i građanima Umaga na zbrinjavanju i skrbi za oko tisuću Vukovaraca tijekom progonstva od kojih je njih stotinu odlučilo svoj daljnji život vezati uz nekog ili nešto u tom gradu. I ta činjenica govori u prilog našoj povezanosti, ali nam je činiti puno više i konkretnije tijekom buduće suradnje. U tom smislu danas smo usuglasili vrlo skore radnje za nastanak projekata kojima ćemo zajednički ići prema EU fondovima u interesu stanovnika Umaga i Vukovara– rekao je nakon sastanka gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

- Došao sam sa suradnicima u ime građanki i građana Umaga iskazati svoje poštovanje prema Vukovaru i svemu što ste dali u stvaranju Hrvatske, ali isto tako i prema radu gradonačelnika Saboa koji očito daje sve od sebe za oporavak i napredak grada. Razmijenili smo i razna iskustva i posebno dobro smo se razumjeli po pitanju tolerancije i života i višenacionalnoj zajednici. Grad Umag ima vrlo dobra iskustva za korištenje pretpristupnih fondova EU koji nude velike mogućnosti. Najzapadniji grad Hrvatske – Umag i Vukovar na krajnjem istoku naše zemlje danas su na simboličan započeli jednu puno veću suradnju na operativnim projektima za Europsku uniju – naglasio je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.

U sklopu posjeta Vukovaru delegacija Umaga posjetila je Spomen dom Ovčara i mjesto masovne grobnice na Ovčari. Kod spomen-obilježja gradonačelnik Umaga Villi Bassanese položio je vijenac i zapalio svijeću u počast žrtvama. Gosti iz Umaga zatim su u pratnji domaćina obišli područje Eko-etno centar Adica čijim izgledom i mogućnostima su bili iznimno i vrlo ugodno iznenađeni.

{gallery}2012/08/29/02{/gallery}