Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

HNK Borovo i Udruga branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata „Trpinjska cesta 1991" organizirali su od 7. do 9. rujna 2. Memorijalni nogometni turnir „Blago Zadro" u spomen na istinskog heroja i viteza Domovinskog rata i obrane grada Vukovara. Na turniru su nastupili: NK Široki Brijeg iz Bosne i Hercegovine, hrvatski prvoligaši HNK Cibalia Vinkovci i HNK Osijek te HNK Vukovar 1991.

Nakon prvog dana turnira i pobjeda NK Široki Brijeg nad HNK Vukovar 1991. i Cibalie nad Osijekom u nedjelju je u utakmici za treće mjesto Osijek uvjerljivo svladao HNK Vukovar 1991, dok je momčad Širokog Brijega u finalu svladala Cibaliu (2:0) i tako zasluženo osvojila pobjednički pokal i većinu pojedinačnih nagrada. Organizatori turnira odlučili su dodijeliti i dvije pojedinačne nagrade, najboljem strijelcu i najboljem igraču turnira, u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje i istaknute nogometaše Nikolu Živkovića i Domagoja Čovića.

Svečanoj dodjeli pokala i prigodnih plaketa nazočili su i članovi obitelji pokojnih branitelja Blage Zadre, Nikole Živkovića i Domagoja Čovića, a riječi zahvalnosti organizatorima i svim sudionicima Memorijalnog nogometnog turnira uputio je izaslanik ministra branitelja Predraga Matića, saborski zastupnik i gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo.

{gallery}2012/09/10/02{/gallery}