Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Dvadesetak građanki i građana većeg dijela ulice Augusta Cesarca, iza vojarne „204. Vukovarska brigada", nakon zahtjeva za sastankom brzo su dobili prigodu u svojoj sredini iznositi probleme i poteškoće s kojima se svakodnevno susreću. Gradonačelnik Željko Sabo došao je među sugrađane u društvu Milice Zebec, direktorice Vodovoda grada Vukovara, Igora Tomića rukovoditelja odvodnje u istoj gradskoj tvrtci i Dražena Čuliga, višeg stručnog suradnika za graditeljstvo.

Inicijatori sastanka iznijeli su niz pitanja o neriješenoj kanalizacijskoj mreži, sanaciji najkritičnijih rupa na cesti, nedostatku javne rasvjete te nizu drugih problema.

-Projekt odvodnje za ulicu Augusta Cesarca je gotov, riješeni su imovinsko-pravni odnosi i taj projekt izgradnje nalazi se u okviru Projekta IPA Vukovar, vrijednom 52 milijuna EUR-a, čime će se izgraditi kanalizacija na području Vukovara i u onim dijelovima grada koji je do sada nisu imali. Osim kanalizacije, gradit će se i nova vodosprema, jer vodotoranj više nije i neće biti u funkciji, te uređaj za pročišćavanje. Vrlo je izvjesno da će iduće godine krenuti radovi za izgradnju kanalizacije. Moram naglasiti činjenicu da je grad Vukovar, uz gradove Osijek i Čakovec, trenutačno najspremniji u povlačenju sredstava iz pretpristupnih fondova EU. Iako se cijeli projekt IPA Vukovar odvija već dvije godine, što će nekome izgledati jako dugo, dobri poznavatelji problematike znati će da se radi o vrlo kratkom razdoblju i da smo zajedno s gradonačelnikom i gradskom upravom morali uložiti puno truda i rada kako bi stigli do ove faze – rekla je direktorica Vodovoda grada Vukovara Milica Zebec, što je zadovoljilo nazočne građane.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo bio je zadovoljan sastankom i načinom komunikacije s građanima ulice Augusta Cesarca.

-Mislim da su građani dobili prave odgovore s kojima mogu biti zadovoljni. Dobili smo iz prve ruke točne informacije i podatke, a isto tako našim sugrađanima smo mogli pogledati u lice i reći što realno možemo učiniti odmah, a koji projekti su u pripremi i slijedi njihova realizacija. Uglavnom, treba znati da prije konačnih rješenja ili radnji na uređenju ulica, nogostupa i drugog moraju prethoditi radovi na izgradnji kanalizacije, jer ne želimo nešto urediti pa zatim rušiti ili kidati. Napraviti će se kanalizacija i tek potom radimo kompletnu sanaciju ulica, nogostupa i svega što treba imati svaki građanin Vukovara. Dogovorili smo i nekoliko manjih zahvata koje možemo odmah učiniti, a koji će olakšati život do vremena kad će biti trajno rješavani. Konkretno, radi se o sanaciji udarnih rupa na cesti, postavljanju nekoliko rasvjetnih stupova sa rasvjetnim tijelima, prometnim ogledalom na vrlo nezgodnom mjestu za vozače, poticanjem neodgovornih građana koji ne održavaju svoje parcele na primjeren i potreban način što ugrožava život ostalih stanovnika. Ovim putem pozivam i druge stanovnike grada Vukovara da nije potrebno uvijek dolaziti u gradsku upravu ili tražiti sa mnom sastanak u uredu za rješavanje ovakvih problema u korist cijele zajednice. Na njihov poziv odazvat ću se i sa svojim odgovornim suradnicima vrlo rado doći na teren, gdje ćemo na licu mjesta pokušati dogovoriti konkretna i u tom trenutku moguća rješenja - naglasio je gradonačelnik Sabo nakon sastanka u ulici Augusta Cesarca.

{gallery}2012/09/17/06{/gallery}