Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

U gradskoj vijećnici Grada Vukovara održana je 20. listopada sjednica Predsjedništva Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata na kojoj su sudjelovali predstavnici svih Podružnica UDPNHBDR-a - Zadra, Karlovca, Zagreba, Bjelovara, Petrinje, Koprivnice, Nove Gradiške, Našica i središnjice UDPNHBDR iz Vukovara. Sastanak je sazvan zbog donošenja nekih važnih odluka vezanih uz aktualnu problematiku i zbivanja oko naše populacije, a ponajviše oko donošenja stajališta oko izmjena i dopuna aktualnog zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Utvrđen je plan obilježavanja nadolazećih obljetnica kao što su odlazak u Škabrnju 18.11. 2012. Godine te organizacija tradicionalnog mimohoda "Vi ste naš ponos-mi smo Vaša snaga" 20.11.2012. u Vukovaru. Nazočne na sastanku je pozdravio i gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo zaželjevši nam puno uspjeha u radu i ponudio pomoć oko organizacije nadolazećih obljetnica.

Članovi Predsjedništva Udruge nakon sastanka su na mjestu masovne grobnice Ovčara dočekali sudionike ultramaratona "Putovima dragovoljaca HOS-a", a posebnu podršku smo dali našem istaknutom članu Udruge Krešimiru Šimiću koji je i ove godine istrčao ovaj zahtjevan maraton.

Za kraj subotnjeg programa Udruga je organizirala promociju serijala "Heroji Vukovara-Sajmište" u prepunoj dvorani "Ružičkine kuće".

UDRUGA DJECE POGINULIH I NESTALIH HRVATSKIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA

{gallery}2012/10/20/02{/gallery}