Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Grad Vukovar tradicionalno obilježava Dan Svih svetih i Dušni dan polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata kao i mrtve građane.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položeni su vijenci i upaljene svijeće za sve poginule branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. Vijence su položila zajednička izaslanstva Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva branitelja i Udruga iz Domovinskog rata na čelu s predstojnikom Ureda državne uprave Goranom Bošnjakom, te izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara . Izaslanstvo Grada Vukovara predvodili su gradonačelnik Željko Sabo i predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Džanak.

Nakon molitve koju su predvodili gvardijan vukovarski Gordan Propadalo i vojni kapelan Alojz Kovaček izaslanstva Grada Vukovara su u prijepodnevnim satima položila vijence i zapalila svijeće i na ostalim mjestima spomen obilježja i križeva na grobljima na području Grada Vukovara: Spomen obilježju „Ovčara" , Novom groblju „Dubrava", Starom katoličkom groblju i mjesnim grobljima Sotin i Lipovača.

{gallery}2012/10/31/03{/gallery}