Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

pic 01 tnU prostorijama Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj održan je 21. veljače 2013. godine sastanak šefa Delegacije EU u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Paula Vandorena i gradonačelnika Grada Vukovara, Željka Saboa, na temu restauracije pročelja zgrade Radničkog doma u centru grada Vukovara.

Projekt restauracije pročelja spomenika Radničkog doma vrijedan je 1.640.000,00 EUR, a financirali su ga Europska unija sa milijun eura i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, putem Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, sa iznosom 640.000,00 eura. Projekt provodi Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP). Dovršetak uređenja pročelja Radničkog doma bit će upriličen svečanošću koja je planirana za početak travnja ove godine, a na kojoj će nazočiti visoki predstavnici Europske unije te predstavnici Vlade RH, Hrvatskog sabora i brojnih ministarstava.

Nj. E. Paul Vandoren izrazio je veliko zadovoljstvo napretkom projekta i suradnjom s gradonačelnikom Grada Vukovara te nadu za nastavak projekta kroz unutarnje uređenje ovog najpoznatijeg arhitektonskog spomenika u centru Vukovara.

Na navedenom sastanku sudjelovali su i Paolo Berizzi, prvi savjetnik veleposlanika Delegacije EU-a u Republici Hrvatskoj te Erol Akdag, voditelj projekata za ljudska prava, civilno društvo, manjine i demokraciju u Delegaciji.