Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

 Gradonačelnik Grada Vukovara Željko Sabo potpisao je 25. svibnja „Pismo namjere" sa udrugama koje aktivno djeluju na području Grada Vukovara kojim ključni društveni dionici izražavaju spremnost na suradnju i partnerstvo u korištenju zgrade Radničkog doma u Vukovaru nakon njezine potpune obnove. Potpisivanje „Pisma namjere", kojem je nazočila i koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Luisa Vinton, rezultat je niza prethodno održanih konzultacija sa predstavnicima lokalne samouprave, udrugama, vijećima nacionalnih manjina kao i građankama i građanima grada Vukovara o određivanju buduće namjene unutrašnjeg prostora Radničkog doma.

Potpisnici „Pisma namjere", među ostalim, suglasni su nakon obnove povijesne zgrade u središtu Vukovara osnovati zajedničko savjetodavno tijelo koje će zajedno s predstavnicima Grada Vukovara kao vlasnikom zgrade koordinirati i dogovarati provođenje zajedničkih i pojedinačnih djelatnosti u Radničkom domu te surađivati međusobno u donošenju svih važnih odluka o rasporedu i načinu korištenja unutrašnjih i vanjskih prostora Radničkog doma.

– Ovo Pismo namjere biti će sastavan dio dokumentacije koja će biti predana predstavnici UNDP-a u RH Louisi Vinton i onda proslijeđena prema EU fondovima. Očekujemo da će do završetka kompletne obnove zgrade Radničkog doma doći uskoro i da će ta prepoznatljiva razglednica Vukovara ponovno postati središte događanja koje će zasigurno dodatno obogatiti život u našem gradu – naglasio je nakon potpisivanja „Pisma namjere" gradonačelnik Željko Sabo.

U okviru prve faze obnove Radničkog doma Vukovar završeni su radovi na obnovi podruma, krovišta i vanjske fasade što je svečano obilježeno 8. travnja ove godine. Preostali su radovi na unutrašnjem uređenju i opremanju, a prema procjenama za završetak biti će potrebno osigurati oko 2,7 milijuna eura. Kada zgrada bude kompletno završena u unutrašnjosti će biti uređena gradska kavana, osiguran prostor za udruge kao i multifunkcionalna dvorana za razne sadržaje dok će na katu biti smještene neke službe gradske uprave.

{gallery}2013/05/27/02{/gallery}