Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i zamjenik ministra pomorstva Zdenko Antešić potpisali su danas u Vukovaru Ugovor o sufinanciranju troškova završetka gradnje turističko-putničkog broda na rijeci Dunav. Ukupna cijena izrade iznosi 1,9 milijuna kuna, što će većim dijelom biti plaćeno sredstvima državnog proračuna putem Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture a manjim iz proračuna Grada Vukovara. Izrada turističko-putničkog broda na javnom nadmetanju pripala je vukovarskoj tvrtki Volko, plovilo bi trebalo biti gotovo do konca ove godine i imati kapacitet prijevoza do 60 turista.

-Hvala ljudima u nadležnom ministarstvu što su prepoznali ovaj naš razvojni projekt. Grad Vukovar će pronaći partnere među turističkim agencijama kako bi se brod na najbolji mogući način stavio u funkciju – rekao je gradonačelnik Sabo.

Zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić smatra da Vukovar sa svojom okolicom ima što pokazati, a novi brod je izvanredno sredstvo da to i učini.

-Ovo je primjer dobre suradnje lokalne samouprave i države koja je prepoznala napore i težnje grada Vukovara za razvojem. Naglasio bih i druge projekte koje Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture ovdje potiče, a tu mislim na projekte u vezi Luke Vukovar koja će se konačno pretvoriti u jednu modernu europsku luku, zatim pripremne radnje za obnovu industrijskog kolosijeka prema tvrtkama Adriatica i Bio-dizel, potpisivanje ugovora za državnu cestu D-5 kao i pomoć u iznosu 500.000 kuna za subvencioniranje trajektnog prijevoza između Vukovara i Bača s druge strane rijeke Dunav – rekao je zamjenik ministra Zdenko Adlešić.

Potpisivanju ugovora nazočili su Janko Brnardić, načelnik sektora unutarnje plovidbe i Goran Bošnjak, predstojnik Ureda državne uprave u Vukovaru koji je prethodno radio kao načelnik Odjela za pravne poslove u Lučkoj kapetaniji Vukovar.

{gallery}2013/05/29/02{/gallery}