{gallery}2014/09/27/03{/gallery}Hrvatski veslački klub „Vukovar" pokazao se jedanaestu godinu za redom kao odličan organizator Međunarodnog veslačkog maratona. Na ovogodišnjem maratonu 27. rujna sudjelovalo je 13 posada od kojih je 11 iz Hrvatske te po jedna iz Mađarske i Slovenije. Na svečanom otvorenju ispred prostorija vukovarskog veslačkog kluba sudionicima su se obratili dr. Siniša Šijanović, predsjednik HNV Vukovar i Slavko Vulić u ime generalnog sponzora „Konzuma". Sve generacije članova HVK Vukovar i veslače koji sudjeluju na natjecanju je pozdravio i maraton proglasio otvorenim Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika, a svim sudionicima blagoslov je udijelio fra Ivica Jagodić, gvardijan i župnik vukovarski.

U natjecanju su sudjelovali osmerci u kategorijama studenata, veterana, otvorenoj kategoriji, kao i kategoriji gradova iz Hrvatske i inozemstva u kojima postoje veslački klubovi. Za razliku od prošlogodišnjih natjecanja u kojima su veslači vozili od Vukovara do Iloka, ruta je ove godine promijenjena radi sigurnosnih i organizacijskih razloga, pa se veslalo od Vukovara uzvodno 13 kilometara, te isto toliko u povratku do cilja u Vukovaru.

Vukovarski veslački maraton organizatori su posvetili trideset i dvojici članova HVK Vukovar poginulih u Domovinskom ratu te obljetnici utemeljenja 204. Vukovarske brigade.