Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

{gallery}2014/09/27/04{/gallery}SEDMI VUKOVARSKI ETNO SAJAM - izložbeno-prodajni sajam tradicijskih i umjetničkih obrta, rukotvorina, antikviteta, proizvođača hrane i pića sa područja Vukovarsko-srijemske i drugih županija, koji se održava 27. i 28. rujna otvorio je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, koji je zahvalio svim izlagačima i naglasio da gradska vlast značajno povećava proračunska sredstva upravo za poticanje i razvoj poduzetništva i obrta na područlju Vukovara.

Na poziv organizatora sajma, Turističke zajednice Grada Vukovara i Grada Vukovara, prijavilo se 55 izlagača (OPG-i, kućne radinosti, udruge i obrti) koji su izložili: med i proizvode od meda, vina, rakije, voćne likere, kupinova vina, kulen i suhomesnate proizvode, suvenire, rukotvorine, zlatovez, heklani nakit, nošnje, šokačke rekle svih vrsta, haljine, šalove i ostalo sa šokačkim motivima, domaće prirodne sapune, kolače,košaraštvo, ljekovito bilje, slikarstvo, anatomsku obuću.

Dvodnevni sajam otvoren je u subotu i nedjelju od 10,00 do 19,00 sati, a organizatori su se pobrinuli i za bogat kulturno zabavni program. Prvog sajamskog dana (subota) nastupaju kulturno-umjetnička društava i udruge s područja grada Vukovara: HKGD Dunav Vukovar – tamburaši, HKGD Dunav, KUD Osif Kostelnik, Udruga mađara grada Vukovara, KUD Sloga Vukovar,Ukrajinsko kulturno-prosvjetno društvo Ivan Franko Vukovar, KUD Kolo Vukovar, Udruga Bijela golubica. Drugog sajamskog dana (nedjelja) proglašenje je pobjednika u ocjenjivanju meda i proglašenje najljepše uređenog štanda.