×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2014/09/27/04
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2014/09/27/04
Ispis
Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

{gallery}2014/09/27/04{/gallery}SEDMI VUKOVARSKI ETNO SAJAM - izložbeno-prodajni sajam tradicijskih i umjetničkih obrta, rukotvorina, antikviteta, proizvođača hrane i pića sa područja Vukovarsko-srijemske i drugih županija, koji se održava 27. i 28. rujna otvorio je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, koji je zahvalio svim izlagačima i naglasio da gradska vlast značajno povećava proračunska sredstva upravo za poticanje i razvoj poduzetništva i obrta na područlju Vukovara.

Na poziv organizatora sajma, Turističke zajednice Grada Vukovara i Grada Vukovara, prijavilo se 55 izlagača (OPG-i, kućne radinosti, udruge i obrti) koji su izložili: med i proizvode od meda, vina, rakije, voćne likere, kupinova vina, kulen i suhomesnate proizvode, suvenire, rukotvorine, zlatovez, heklani nakit, nošnje, šokačke rekle svih vrsta, haljine, šalove i ostalo sa šokačkim motivima, domaće prirodne sapune, kolače,košaraštvo, ljekovito bilje, slikarstvo, anatomsku obuću.

Dvodnevni sajam otvoren je u subotu i nedjelju od 10,00 do 19,00 sati, a organizatori su se pobrinuli i za bogat kulturno zabavni program. Prvog sajamskog dana (subota) nastupaju kulturno-umjetnička društava i udruge s područja grada Vukovara: HKGD Dunav Vukovar – tamburaši, HKGD Dunav, KUD Osif Kostelnik, Udruga mađara grada Vukovara, KUD Sloga Vukovar,Ukrajinsko kulturno-prosvjetno društvo Ivan Franko Vukovar, KUD Kolo Vukovar, Udruga Bijela golubica. Drugog sajamskog dana (nedjelja) proglašenje je pobjednika u ocjenjivanju meda i proglašenje najljepše uređenog štanda.