Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

{gallery}2014/09/27/05{/gallery}Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i općinski načelnik Dugopolja Stanko Balić potpisali su Povelju o suradnji i prijateljstvu, a taj svečani čin dogodio se 26. rujna na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Dugopolje, koja je održana povodom Dana Općine Dugopolje i blagdana Sv. Mihovila i Sv. Jeronima. Potpisivanju Povelje svjedočili su i predsjednik Gradskoga vijeća Grada Vukovara Igor Gavrić, zamjenica gradonačelnika Marija Budimir, gradski vijećnik Robert Rapan u svojstvu predsjednika Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju Gradskoga vijeća Grada Vukovara te saborski zastupnik iz Vukovara Zvonko Milas.

Tijekom svečanosti naglašeno je dugogodišnje prijateljstvo između grada heroja Vukovara i Općine Dugopolje, koje je još više osnaženo potpisivanjem ove povelje . Dugopolje i Vukovar odavno spajaju čvrste veze za što su najzaslužniji bivši dugopoljski načelnik, a sadašnji župan Zlatko Ževrnja i Vukovarac Zvonko Milas, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata, pa je tako Dugopolje darovalo informatičku opremu dviju vukovarskih osnovnih škola Siniše Glavaševića i Blage Zadre, a sufinancirali su i Spomen dom na Trpinjskoj cesti i sudjelovali u raznim akcijama pomoći.

- Vukovar je simbol herojstva i junaštva, simbol patnje i stradanja hrvatskog naroda u Domovinskom ratu, simbol slave i ponosa, ali ljubavi i nade za budućnost – kazao je na svečanosti dugopoljski načelnik Stanko Balić.

Dirnut riječima dobrodošlice bio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava: - Ovo je nastavak našeg prijateljstva, a vi u Dugopolju znajte da su vam vrata Vukovara uvijek otvorena – kazao je Ivan Penava.

Dugopoljci će, kako je najavio Stipe Rogošić, zamjenik načelnika Dugopolja nastaviti s njegovanjem još jačih veza pa će surađivati u kulturi, razmjeni učenika, te na sportskim natjecanjima. Jedna od novih spona sada će biti upravo potpisana povelja koja jamči suradnju između zemljopisno udaljenih, ali prijateljskih i bliskih prijatelja Vukovara i Dugopolja.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisao je Povelju u prijateljstvu i suradnji s Općinom dugopolje nakon što je Gradsko vijeće Grada Vukovara, na svojoj 2. sjednici 18. rujna 2014. godine, donijelo odluku o uspostavljanju suradnje sa Općinom Dugopolje. Ocjenjeno je da postoji dugoročan i trajan interes za uspostavljanje suradnje u cilju unapređivanja gospodarskog, društvenog i kulturnog razvitka Grada Vukovara u okviru samoupravnog djelokruga jedinica lokalne samouprave.

Foto: Sobodna Dalmacija