Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

{gallery}2014/10/15/03{/gallery} Direktorica marketinga Agrokora Iva Balent i zamjenica gradonačelnika Vukovara Marija Budimir uz podršku brojnih mališana svečano su otvorili i pustili u funkciju novouređeno dječje igralište u vukovarskoj četvrti Borovo naselje.
– Prije nekoliko godina započeli smo s izgradnjom novih i obnavljanjem postojećih dječjih igrališta u cijeloj Hrvatskoj. Od tada smo zaprimili mnogobrojne upite za obnavljanjem igrališta i puno pozitivnih reakcija roditelja i djece koji su imali priliku uživati u novim Konzumovim igralištima. To nas je potaknulo da proširimo ovaj projekt i na ostale gradove u Hrvatskoj kako bi što većem broju djece bili u mogućnosti osigurati mjesta za veselu igru i druženje s vršnjacima. Do sada smo obnovili 31 dječje igralište diljem Hrvatske te tako omogućili sigurna i kvalitetna mjesta za igru i druženje. Sada je i Vukovar došao na red čime smo izuzetno zadovoljni i sretni. Cilj nam je kroz ovu inicijativu promovirati i važnost boravka na otvorenom, bavljenje sportom i kvalitetnog druženja sa vršnjacima kao sastavnog dijela djetinjstva djece u Hrvatskoj. Dječji osmijeh, vesela dječja igra i druženje, nova prijateljstva i zadovoljstvo roditelja naša su najveća nagrada i poticaj na naš daljnji trud - rekla je Iva Balent.
Novouređeno dječje igralište među brojnim višestambenim zgradama ima postavljeno 12 dječjih igrala kao što su ljuljačke, tobogani, klackalice, njihaljke... Kod igrala je postavljena i antistres podloga koja amortizira eventualne padove ili povrede djece. Isto tako postavljene su i nove klupe za sjedenje i koševi za smeće.
Zamjenica gradonačelnika Vukovara Marija Budimir izrazila je zadovoljstvo novouređenim igralištem koje će brojnoj djeci i roditeljima zasigurno usrećiti svakodnevni boravak u prirodi.
-Djeci na području grada Vukovara su na raspolaganju 54 dječja igrališta. Iz gradskog proračuna izdvojiti ćemo 500.000,00 kuna za postavljanje šest novih kao i za popravak i uređenje postojećih, uništenih uporabom ili neodgovornim ponašanjem pojedinaca. Zahvaljujemo se Konzumu na ovom prekrasnom dječjem igralištu, ali i svim ostalim donacijama ove cijenjene tvrtke koja značajno pomaže društveni život u našem gradu – naglasila je zamjenica gradonačelnika Marija Budimir te dodala da je tvrtka Konzum i ove godine donirala 3.500 lampaša za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.
Na novootvorenom dječjem igralištu zavladala je odmah poprilična gužva. Mališani su imali prilike odmah isprobati sva postavljena igrala, a osigurane su im i prigodni pokloni. Bilo je tu i balona, klaunova,a upriličen je i nastup dječjeg zora Vukovarski golubići.