×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2014/12/03/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2014/12/03/03
Ispis
Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

{gallery}2014/12/03/03{/gallery}Grad Vukovar u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao je 28. listopada 2014. godine Javni natječaj „Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije za fizičke osobe u gradu Vukovaru". Pod obnovljive izvore energije koji se subvencioniraju ovim natječajem smatraju se solarni kolektorski sustav za grijanje i pripremu potrošne tople vode i sustav za grijanje i pripremu potrošne tople vode na pelete.

Prijava na natječaj trajala je zaključno s 10. studenoga 2014. godine. Pristiglo je deset prijava fizičkih osoba, od kojih se 3 odnose na ugradnju solarnog kolektorskog sustava za grijanje i pripremu potrošne tople vode, te 7 za ugradnju sustava za grijanje i pripremu potrošne tople vode na pelete. Prijave su podnijeli: Zvonko Babijaš, Ružica Barišić, Branko Jovanović, Vlatko Kovačević, Ružica Marić, Vinko Mažar, Krešimir Raguž, Joakim Sabadoš, Pavao Sabljak i Šima Šesto.

Povjerenstvo za provedbu Javnog natječaja pregledalo je prijavljene obiteljske kuće i ocijenilo ih prema kriterijima za odabir. Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava donio je odluku o prihvaćanju svih deset prijava za sufinanciranje i sa korisnicima sredstava u spomenutom programu 3. prosinca potpisao ugovore o međusobnim pravima i obvezama prema kojem korisnici sredstava radove moraju završiti do 31. prosinca 2014. godine.

Ukupna vrijednost pristiglih prijava iznosila je 328.209,87 kn s PDV-om, od kojih Grad Vukovar u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira vrijednost opreme i radova u iznosu od 134.469,73 kn s PDV-om.

Troškovi opreme i ugradnje navedenih sustava u kućanstvima sufinanciraju su se s nepovratnim sredstvima u visini do 50 posto vrijednosti sustava. Dio navedene potpore u visini do 40 sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost a 10 posto sufinancira Grad Vukovar. Preostali dio iznosa za opremu i ugradnju odabranog sustava financira sam korisnik.

Treba naglasiti da se u 2013. godini za navedeni Program prijavilo tri korisnika od kojih je prihvaćena prijava dva korisnika, jednog za ugradnju sustava za grijanje i pripremu potrošne tople vode na pelete i jednog za ugradnju solarnog kolektorskog sustava za grijanje i pripremu potrošne tople vode. Ukupna vrijednost pristiglih prijava u 2013. iznosila je 44.612,50 kn s PDV-om, od kojih je Grad Vukovar u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao vrijednost opreme i radova u iznosu od 22.306,25 kn s PDV-om.