Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

{gallery}2015/03/13/03{/gallery} Učenici 3.a i 3.b razreda OŠ Mitnica, u pratnji učiteljica Senke Horvatić i Sanje Starc, posjetili su gradsku upravu gdje su ih primili zamjenici gradonačelnika Marijan Pavliček i Marija Budimir.

Grad Vukovar je danas otvorio vrata i za svoje najmlađe stanovnike, koji su u okviru jednog školskog sata upoznali se s načinom funkcioniranja Gradske uprave, radom Gradskog vijeća, proračunu grada Vukovara, ovlastima gradonačelnika i radu gradskih tvrtki i ustanova. Osnovnoškolci su postavili brojna pitanja, a najviše ih je zanimalo kada će biti izgrađeni bazeni u Vukovaru, hoće li i ubuduće imati besplatne udžbenike, može li se izgraditi zoološki vrt u gradu Vukovaru, kada će postojati brod koji bi ih vozio po rijeci Dunav, kada će Vukovar imati McDonald's,...

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček je upoznao učenike sa obilježjima grba Republike Hrvatske, Grada Vukovara i koji su gradovi prijatelji grada Vukovara, dok je zamjenica gradonačelnika Marija Budimir rekla kako je ugodno iznenađena sa općim znanjem koja djeca imaju o svome gradu. Isto tako, naglasila je kako Grad Vukovar brine o mnogo čemu, pa tako i dječjim igralištima, a svako neodgovorno ponašanje pojedinaca iziskuje mnoge troškove te je potrebno uvijek ukazivati na odgovorno ponašanje prema našoj zajedničkoj imovini.

Ugodan susret zaslađen je slatkišima, a zajednička fotografija i nosač zvuka Vukovarskih golubića
sa pjesmom „Voljeni Vukovar" ostati će za trajni spomen učenicima na posjet gradskoj upravi Vukovara.