Kategorija: Upravni odjel za prostorno uređenje i imovinu

 

{gallery}2015/09/05/02{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sastao se s članicama Udruge žena silovanih u Domovinskome ratu - Sunčica, koje su na korištenje preuzele gradske prostorije u vili Fatmi u Ulici 204. Vukovarske brigade.
Marija Slišković, predsjednica Udruge Žene u Domovinskom ratu, Zagreb zahvalila je gradonačelniku Penavi na prostoru koji im je potreban za održavanje kreativnih radionica u kojima bi sudjelovale sve članice Udruge, ali uz njih i druge zainteresirane Vukovarke.

Predmete koje proizvedu na radionicama planiraju prodavati kako bi financijski mogli pomagati članicama u potrebi.

Gradonačelnik Penava naglasio je kako Udruga ima vrlo važno značenje za Vukovar i cijelu Hrvatski jer se bavi teškom problematikom koju smo naslijedili iz Domovinskog rata. „Nažalost, vrlo često se ova problematika gura sa strane jer je vrlo neugodna i teško se suočiti s njom i stoga nam je važno osigurati sve preduvjete kako bi određeni događaji došli na svjetlo dana te da se ove hrabre žene, koje su prošle teške patnje, kojima je nanesena velika nepravda, osnaže kako na individualnoj tako i na skupnoj razini," istaknuo je gradonačelnik Penava izražavajući zadovoljstvo što im je Grad Vukovar osigurao prostorije koje će članicama Udruge zasigurno omogućiti kvalitetan rad.