Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Već je sedmu godinu za redom povodom Valentinova Grad Vukovar organizirao je svečani ručak za bračne parove koji su u braku 50 i više godina.
Na poziv gradonačelnika Ivana Penave na zajednički ručak i druženje u Svečanoj Sali „V&S" odazvalo se 50 parova koji su uz glazbu i ples u veselju proslavili dan zaljubljenih poručivši svima kako je recept za uspješan i dugovječan brak puno razgovora, još više kompromisa, a najviše ljubavi. Nakon ručka uslijedio je ples srca, a za dobru zabavu pobrinuo se Branko Čulić Vukovarac. Rezanje slavljeničke torte pripalo je supružnicima Bekić koji su čak 65 godina u sretnom braku.
Događaju su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i ured gradonačelnika Sanja Tokić pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnost Ana Kusturai pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić.
Gradonačelnik Penava čestitao je bračnim parovima Dan zaljubljenih istaknuvši kako okupljeni parovi trebaju biti uzor mlađim bračnim parovima jer je institucija braka temelj društva. Također je poručio kako će i Grad Vukovar nadalje brinuti o građanima treće životne dobi kao što im je i do sada pomagao umirovljeničke dane božićnicama, uskrsnicama i besplatnim prijevozom.
„Parovi s preko 50 godina bračnog staža odašilju važnu poruku razumijevanja, ljubavi i tolerancije između supružnika. To je vrlo bitno pogotovo u današnjem ubrzanom vremenu kada toga svega sve više nedostaje. Oni su ipak primjer da je to moguće uz puno odricanja, a to je ujedno i poruka mladima da ustraju na pravim vrijednostima," poručio je gradonačelnik Penava.