Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

I ove godine, kao i prethodnih, Grad Vukovar organizira besplatna ljetovanja diljem Jadrana za vukovarske osnovnoškolce.

Ovoga ljeta će put Jadrana krenuti ukupno 187 vukovarske djece, učenika osnovnih škola, u pratnji 19 voditelja.

Oni koji su bili najuspješniji tijekom protekle školske godine, na  krstarenje Jadranom kreću 25. lipnja, njih 28; dok 27. lipnja na ljetovanje na Korčulu kreće 18 učenika.

Na tu temu gradonačelnik Ivan Penava održao je konferenciju za medije gdje je zahvalio svim partnerima i prijateljima Grada Vukovara koji već dugi niz godina sudjeluju u organizaciji ljetovanja vukovarske djece. „I ove godine naši najuspješniji učenici provesti će lijepo vrijeme na našoj obali. Njih 187, sukladno preporukama škole, ali i javnim pozivima koje objavljuje Grad Vukovar krstariti će Jadranom, ljetovati na Korčuli, Velom Lošinju te Čiovu.“, rekao je Penava te učenicima zaželio sretan put i kvalitetno provedeno vrijeme na ljetovanju.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš pojasnio je kako je ovaj projekt vid nagrađivanja učenika koji su se u svom obrazovanju iskazali posebnim trudom, uspjesima i zalaganjem.  

Vukovarska djeca ovo ljeto će ljetovati i u Lječilištu Veli Lošinj (njih 94) te na Čiovu (njih 47).

Ovaj hvale vrijedan projekt već se dugi niz godina provodi u suradnji s prijateljima našega grada, Turističkom agencijom Katarina Line iz Opatije, Gradom Korčulom, Lječilištem Veli Lošinj i Primorsko-goranskom županijom te Općinom Dugopolje.

Za ovu namjenu Grad Vukovar osigurao je 120.000,00 kuna u Proračunu.