Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Za Vukovarce Dunav ima veliko značenje, a ove godine Međunarodni dan Dunava Vukovarci obilježavaju u okviru manifestacije Dunavfest koja nudi ljepotu naše tradicije.

Duž šetnice uz Dunav domaći proizvođači izložili su svoje tradicijske proizvode, održano je natjecanje u lovu ribe udicom na plovak za kadete te neizostavno natjecanje u pripremanju fiš paprikaša u kojemu je ove godine sudjelovalo 23 ekipe, a najboljima je nagrade uručio gradonačelnik Ivan Penava.

"Vukovar je grad na Dunavu koji njeguje povezivanje Vukovaraca s Dunavom i to nas uvijek izuzetno veseli. Raduje nas velika posjećenost ove manifestacije te vjerujem kako su brojni Vukovarci, ali i posjetitelji našega grada uživali u ovoj lijepoj dunavskoj, ali i slavonsko srijemskoj priči.", rekao je ovom prilikom Penava.

Direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić istakula je kako Dunavfest Vukovar obiluje brojnim aktivnostima poput raznih prigodnih radionica, sajma tradicijskih proizvoda, panoramske vožnje brodicama po Dunavu, koncertima tamburaških sastava, fišijadom, natjecanjem u lovu ribe udicom na plovak za kadete, smotrom kultruno umjetinčkih društava, a dvodnevni festival završava se koncertom Luke Nižetića.