Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Grad Vukovar među prvim je prijaviteljima koji je potpisao ugovor za projekt Pokloni mi osmijeh III“, a u okviru objavljenog poziva Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Zaželi-program zapošljavanja žena- faza III“.

Ugovor je s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike danas u ime Grada Vukovara potpisao zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

Vrijednost treće faze projekta je 1.500.000,00 kuna te je u potpunosti financiran bespovratnim EU sredstvima. Projekt će trajati 8 mjeseci, a u okviru njega zaposlenje će pronaći 31 pripadnica teže zapošljive skupine s područja grada Vukovara, na vrijeme do 6 mjeseci te će pružati pomoć za 186 krajnjih korisnika.

Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ predstavlja nastavak financiranja aktivnosti zapošljavanja teže zapošljivih žena na poslovima pružanja potpore i podrške za starije i/ili nemoćne osobe, aktivnosti koje su se kroz dosadašnju provedbu pokazale vrlo uspješnima i nenadomjestivima u lokalnim zajednicama.

Ciljane skupine su dugotrajno nezaposlene žene, starije od 50 godina života s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, a koje su prijavljene u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dok krajnje korisnike projekta čine osobe starije dobi i/ili nemoćne osobe.