Upravni odjel za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo

Križevačka djevojačke straža povijesna je postrojba Grada Križevaca koja već nekoliko godina uoči svete Lucije dolazi u Vukovar

Svečano je otvoren Advent u Vukovaru koji ove godine svim građanima i posjetiteljima grada Vukovara nudi bogati kulturno-zabavni program, obilje radosti i veselja, ali i uživanje u raznovrsnoj gastronomskoj ponudi.

Humanitarna akcija „Pax et bonum“ s ciljem prikupljanja sredstava za obnovu objekta i nabavu opreme Dječjim vrtićima Vukovar I i II uspješno je privedena kraju te je upriličeno uručivanje novčanog dara.

Grad Vukovar i ove godine daruje božićnice umirovljenicima te korisnicima prava na naknadu za troškova stanovanja, a korisnici pučke kuhinje dobit će prigodne poklon pakete.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava u svome uredu primio je najboljeg polaznika 27. naraštaja Zapovjedno-stožerne škole "Blago Zadro" bojnika Ivana Grgića. Ovom je prigodom, bojnik Grgić darovao novčani iznos od 5000 kuna peteročlanoj obitelji Varga iz Vukovara.

U sklopu 24. humanitarne akcije Vukovaru Za Dar, u posjet Vukovaru pristigli su hodočasnici iz Zadra koje je u gradskoj vijećnici Grada Vukovara srdačno dočekao zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara, Marijan Pavliček, a kratkom i ugodnom druženju uz pjesmu pridružio se i gradonačelnik Ivan Penava.

S detaljnim programom Adventa javnost su upoznale zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić i direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić te pročelnik Upravnoga odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević.

Djevojke su ovom prigodom zamjenika Pavličeka upoznale sa svojim dosadašnjim postignućima, nastupima za reprezentaciju i plasmanu u Rumunjskoj.

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić primila je tamburaški orkestar Hrvatskog kulturno-glazbenog društva „Dunav“ Vukovar te im tom prigodom čestitala na ostvarenom uspjehu.