Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Vukovar, Zvonimir Rogulja, dipl. soc. radnik potpisali su Ugovor o financiranju Projekta „Znanje je cool"
Grad Vukovar je u Proračunu za 2017. godinu osigurao iznos od 10.000,00 kuna za financiranje Projekta kojemu je cilj pomoći učenicima od petog do osmog razreda iz šest osnovnih škola s područja Grada Vukovara u unaprjeđenju vještina učenja, popravljanju školskog uspjeha, jačanju samopouzdanja i osobnosti učenika i mnogim drugim aspektima vezanim uz obrazovanje.
Ciljanu skupinu za ovaj Projekt čine učenici slabijeg imovinskog statusa i/ili učenici iz višečlanih obitelji kojima roditelji nisu u mogućnosti platiti dodatne instrukcije, ali se mogu priključiti i svi ostali učenici koji imaju tu želju. Obzirom da se za provoditelje Projekta biraju vukovarski studenti, time se želi poboljšati kvaliteta njihovih života, kao i kvaliteta života njihovih obitelji.
„Grad Vukovar je odlučio poduprijeti ovaj hvalevrijedan Projekt jer situacija u kojoj se mnoge obitelji slabijeg ekonomskog statusa nalaze poprilično utječe na djecu koja zbog nejednakog pristupa obrazovanju, slabijih životnih prilika i ograničenih mogućnosti izbora kasnije imaju problema prilikom završavanja obrazovanja i zapošljavanja," objasnio je gradonačelnik Penava.
Projektom će za 90-ak djece biti osigurana primjerena, besplatna pomoć u učenju i instrukcije iz matematike, fizike i engleskog jezika koji mnogima predstavljaju problem u svladavanju gradiva.
Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Zvonimir Rogulja istaknuo je kako je cjelokupan projekt usmjeren na unapređenje vještina učenja djece, popravljanje školskog uspjeha, prevenciju napuštanja školovanja u situacijama kada su djeca neuspješna u školi, povećavanje broja djece s dobrim , vrlo dobrim i odličnim uspjehom i time ujedno omogućavanje boljeg upisa i predznanje potrebno za srednjoškolsko obrazovanje te u konačnici i na jačanje samopouzdanja i osobnosti učenika kao i motivacije za učenjem.
„Jednako tako, budući da su u Projektu kao provoditelji uključeni i vukovarski studenti, isti bi kroz ostvareni honorar u Projektu, poboljšali kvalitetu svog života, odnosno života njihove obitelji," naglasio je Rogulja.