Tijekom posljednja dva tjedna, naši predškolaci su sudjelovali u besplatnoj školi klizanja. Zahvaljujući gradu Vukovaru, od 7.-18. siječnja, 130 predškolskih obveznika uključenih u redoviti predškolski program dječjeg vrtića Vukovar I, uspješno je završilo školu klizanja koju je vodio diplomirani kineziolog s licencom ledenih sportova, Teo Šteter sa suradnicima.
''Uistinu smo sretni i zahvalni što je Grad Vukovar osigurao trenera da nauči klizati djecu starije predškolske skupine. Imamo besplatno klizalište i djeca će tijekom cijele zime moći uživati na ledu nakon što usvoje potrebna znanja i vještine. Drago mi je što se vesele i žele što prije naučiti klizati'' – izjavila je ravnateljica, Mirjana Kulić
Prema riječima trenera Tea Štetera, tijekom pet dana škole klizanja – djeca nauče osnovne klizačke vještine i mogu se sami kretati na ledu. Cilj škole klizanja nije napraviti vrhunske sportaše nego je u interesu omogućiti klincima da uživaju na ledu, a kasnije i samostalno dolaze na klizanje.