Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i ove godine je, već tradicionalno, predao ključeve grada maškarama, koje su danas zavladale Vukovarom.

„Predivno je vidjeti u Vukovaru ovoliko djece na okupu. Kada vidimo ovakva sretna lica, vidimo za koga i za što radimo te tek tada sve ima smisao" zaključio je Penava te ovom prilikom zahvalio svoj djeci na odazivu, kao i njihovim roditeljima, bakama, djedovima, tetama u vrtiću i svim drugim sudionicima ovog događaja.

Program koji su prije nekoliko godina pokrenule Braniteljice grada Vukovara, ove godine je pod izravnim vodstvom Turističke zajednice Grada Vukovara te smo svjedoci da ovaj događaj iz godine u godinu buja i raste.

Veseli program Maškara u Vukovaru započeo je u perivoju Dvorca Eltz odakle je krenuo prema Vukovarskom korzu. Kroz pozornicu je prošlo i predstavilo svoje maske oko 750 sudionika vrtićkog i školskog uzrasta praćeni svojim voditeljicama i nastavnicama. Uslijedila je predstava Dječjeg vrtića Vukovar I te proglašenje pobjednika i dodjela nagrada i zahvalnica. Zabava se nastavila uz glazbu i druženje klauna animatora.