Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić ispratili su korisnike UZOSIO Golubica na dalek put. Naime, predstoji im sudjelovanje na Svjetskim ljetnim igrama specijalne olimpijade u Abu Dhabiju.

Prilikom posjeta, a neposredno prije odlaska natjecatelja, gradonačelnik Penava čestitao im je na postignutom rezultatu i zaželio puno sreće i uspjeha u daljnjem natjecanju. „Došli smo ispratiti ekipu, u ovom slučaju reprezentaciju Republike Hrvatske te im poželjeti puno sportskog uspjeha, dobar provod te da nam se vrate s lijepim uspomenama s ovog natjecanja, a ako to bude ostvarivo i s odličjem." rekao je Penava.

Predsjednica UZOSIO Golubica Ivana Azenić zahvalila je gradonačelniku na posjeti te istaknula zadovoljstvo ostvarenim rezultatima. „Kroz program „Možemo i mi" te razna natjecanja u sklopu programa, najbolji kandidati dobiju priliku sudjelovati na natjecanjima međunarodne razine. Iznimno smo ponosi što su naši korisnici odabrani kako bi predstavljali Republiku Hrvatsku na Svjetskim ljetnim igrama. Odlazak u Abu Dhabi ne bi bilo moguće realizirati bez podrške koju Grad Vukovar pruža kroz financiranje programa UZOSIO Golubica Vukovar u području sporta, kao i bez donacija Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara te drugih tvrtki s područja grada Vukovara." rekla je Azenić.

Prema službenim podacima, na ovim Svjetskim ljetnim igrama specijalne olimpijade u Abu Dhabiju sudjelovat će osobe s intelektualnim oštećenjima iz 147 zemalja, pa je i sama činjenica da su korisnici UZOSIO Golubica Vukovar odabrani biti dio nacionalne reprezentacije velik uspjeh kako za korisnike, tako i za sve koji su na bilo koji način sudjelovali u radu s njima sve ove godine.

Naime, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar u partnerstvu sa Gradom Vukovarom, JU Sportski objekti Vukovar i Centrom za socijalnu skrb Vukovar već drugu godinu provodi program „MOŽEMO I MI" financiran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj provedbe programa je provođenje sportskih aktivnosti za osobe s intelektualnim oštećenjima, njihova socijalizacija i bolja integracija u zajednicu kroz sportske aktivnosti. Tijekom provedbe programa korisnici UZOSIO Golubica Vukovar ostvarili su zapažene rezultate na natjecanjima u organizaciji Specijalne olimpijade Hrvatske, a svojim ponašanjem su dokazali da mogu biti primjer drugima.