Kao i prethodnih godina, a povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa, Grad Vukovar osigurao je uskrsnice za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom i poklon pakete za korisnike Pučke kuhinje.

„U ostvarenju želje za pomoći našim sugrađanima koji ove naše mjere koriste tijekom cijele godine ukazujemo na vid ovakve pomoći te želimo da svi oni sa svojim obiteljima dostojanstveno provedu nadolazeće blagdane" istaknuo je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

Tako će Grad Vukovar isplatiti jednokratnu novčanu naknadu (uskrsnicu) korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom u iznosu od 250,00 kuna po korisniku (samac/obitelj) za 237 korisnika temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Vukovara.
Iz proračunskih sredstava Grada Vukovara za ovu vrstu pomoći izdvojeno je 59.250,00 kuna.

Navedeno pravo isplatit će se u podružnici FINA – Financijske agencije u Vukovaru, Olajnica 19, u razdoblju od 15. travnja 2019. do 31. svibnja 2019. godine.

Također, Grad Vukovar darovati će i korisnike Pučke kuhinje prigodnim poklon paketima hrane i osnovnih higijenskih potrepština.
Za korisnike Pučke kuhinje u Vukovaru osigurano je 90 prigodnih poklon paketa u vrijednosti do 180,00 kuna po paketu. Iz proračunskih sredstava Grada Vukovara za vid ovakve pomoći izdvojeno je 16.200,00 kuna.

Podjela navedenih paketa vršit će se u prostorijama Pučke kuhinje u Vukovaru u razdoblju od 15. do 19. travnja 2019. godine.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček istaknuo je kako Grad Vukovar iz Proračuna izdvaja 14 milijuna kuna za socijalne i demografske mjere koje pokrivaju sve građane grada Vukovara, od najmlađih do najstarijih. „Građani grada Vukovara ostvaruju prava i oblike naknada iz socijalnih mjera Grada te je važno naglasiti kako Grad pridaje posebnu pažnju najosjetljivijim skupinama društva – djeci, učenicima, studentima, umirovljenicima, osobama nesposobnim za rad te osobama s invaliditetom kao i osobama u stanju posebne socijalne i druge ugroženosti, a sve s ciljem ostvarenja što kvalitetnijeg života. Tako su značajne mjere jednokratne pomoći za novorođenu djecu, sufinanciranje troškova stanovanja obitelji s 3 ili više djece, odlasci umirovljenika u Bizovačke toplice, sufinanciranje gradskog prijevoza umirovljenicima iznad 65 godina, osiguranje besplatnih udžbenika, preobuke i bilježnica za osnovnoškolce kao i stipendije studentima i učenicima srednjih škola deficitarnih zanimanja" rekao je Pavliček.