Dana 22. svibnja 2019. godine na šetnici u Ulici J.J. Strossmayera u Vukovaru s početkom u 12,00 sati održat će se Norijada 2019. U okviru ovog programa naši maturanti skupa će zaplesati tradicionalni francuski Quadrilla ples i time obilježili završetak svojeg srednjoškolskog obrazovanja.

U organizaciji Vijeća za prevenciju Grada Vukovara, Policijske uprave vukovarsko-srijemske i partnera, uz potporu Ravnateljstva policije održat će se promocija policijskog zanimanja, preventivna edukativna aktivnost u okviru nacionalnog programa aktivnosti za sprječavanje ovisnosti među mladima kao i poticanje na pozitivne stilove života s ciljem izgradnje kulture dijaloga, tolerancije i nenasilja.
U duhu zdravog i sigurnog okruženja mlade će sa svojim glazbenim nastupom razveseliti popularna glazbena grupa Pravila igre.

Očekuje se sudjelovanje 200 maturanata iz naše četiri srednje škole: Gimnazija Vukovar, Tehnička škola Nikole Tesle, Ekonomska škola Vukovar i Strukovna škola Vukovar.

Grad Vukovar za projekt „Norijada 2019." izdvojio je iz Proračuna 60.000,00kn te je osim obuke plesa osigurao prigodne majice i kišobrane za naše maturante, kao i prijevoz maturanata na generalne probe.

Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar kao partner u provedbi projekta osiguralo je doručak i vodu za maturante te dežurstvo volontera za pružanje prve pomoći dok je za obuku naših maturanata zadužena Agencija Koncert iz Osijeka.

Pozivamo naše sugrađane da svojim dolaskom isprate naše maturante!