Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić i pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i društvo Dražen Kobašević u gradskoj vijećnici Grada Vukovara primili su aktualne i apsolutne državne prvakinje u mažoret plesu kako bi im čestitali na ostvarenom uspjehu.

Naime, Mažoretkinje grada Vukovara sudjelovale su na državnom prvenstvu u Novalji i ostvarile najveći uspjeh u 20 godina njihova postojanja. U kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji osvojile su prvo mjesto te se time u Vukovar vratile s titulom apsolutnih prvakinja države.

Podsjetimo, prije godinu dana Mažoretkinje grada Vukovara bile su državne prvakinje u 2 kategorije – kadetskoj i juniorskoj, dok ove godine bilježe takav uspjeh i u seniorskoj kategoriji.

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić ističe ponos ostvarenim uspjehom koji je još veći nego prethodne godine. „Mažoretkinje Grada Vukovara još su jednom svoj grad predstavile na najljepši mogući način. Svojim nastupima po gradu, Hrvatskoj i Europi pokazuju da odricanje i trud daju velike rezultate, a prošle godine su naš grad predstavile i preko oceana, kada su 10 dana provele u Americi" rekla je Mujkić te time istaknula jaku vezu s vukovarskim mažoretkinjama. „Pomno pratim sve njihove uspjehe te sa zadovoljstvom mogu reći kako njihova kvaliteta iz godine u godinu raste" zaključila je Mujkić.

„Izuzetno sam ponosna i sretna zbog ostvarenog uspjeha. Prvi puta se kući vraćamo s tri zlatne medalje. Sve je to rezultat velikog truda, međusobnog dogovora, rada, ali i spremnosti" istaknula je predsjednica i trenerica Andreja Lehrmajer.

Osim zlatnih medalja vukovarske mažoretkinje su u Vukovar donijele i titulu Miss mažoret 2019. koju je osvojila predvodnica i jedna od trenerica, Ana Čop, a u neformacijskom dijelu osvojile su dva srebra u kategoriji solo junior ( Mia Radić), solo senior ( Josipa Rendulić ), srebro u juniorskom paru ( Tena Držaljević i Gabrijela Gojani ) te broncu u seniorskom paru ( Vanesa Binder i Lea Turkalj).

Važno za napomenuti je i Europski kup mažoretkinja 2019. koji bi se, prema najavama, održao u Vukovaru od 27. do 29. rujna 2019. godine u organizaciji ADA grupe čiji su član i Mažoretkinje grada Vukovara.