Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Da se projekt Luke umjetnosti iz godine u godinu širi i poprima sve veći značaj pokazuje i činjenica da je po prvi puta se u sklopu projekta organizirana panel diskusija. Naglasak se stavio na važnost, percepciju i samoodrživost kulture, kulturu u okvirima turizma i primjerima dobre prakse. Tako je projekt poprimio i znanstveni karakter, a elementi kulture, turizma i upravo znanosti pridonose razvoju cijelokupnog projekta.

Prije same panel diskusije, predstavljena su djela studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, mladih umjetnika Lucije Mitar, Maje Gjajić i Jasmina Miškovića, a koja su napravili samo ovogodišnje izdanje VukovArta.

Voditeljica panel diskusije bila je Jesenka Rici, predsjednica Hrvatskog društva kulturnog turizma (Crocultour) iz Osijeka, a panelisti su bili redom vrhunski stručnjaci iz područja kulture - izv. prof. art. Anđelko Mrkonjić ,Prodekan za razvoj kulturne i kreativne industrije Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku; Goran Rihelj, vlasnik i glavni urednik vodećeg hrvatskog turističkog portala HrTurizam.hr; Darko Bilandžić, voditelj marketinga Muzeja vučedolske kulture te Irena Mikulić, PRONI centar za socijalno podučavanje (projekt Pokretne slike umjetnosti i kulture).

Pri završetku panel diskusije organizatorima, panelistima kao i umjetnicima koji trenutno borave u Vukovaru i oslikavaju pročelja vukovarskih zgrada dodijeljene su zahvalnice, a u ime Grada Vukovara zahvalila im je direktorica Turističke zajednice grada Vukovara, Marina Sekulić.

Naime, VukovArt promovira Vukovar kao mjesto koje prihvaća sve umjetnike, odnosno stvaratelje novih vrijednosti. Ovim konceptom mijenja se vizualni identitet grada i čini ga ljepšim mjestom za život.