Drugu godinu za redom Grad Vukovar sudjeluje u projektu „Vrtići i škole na tržnicama" koji je pokrenula Udruga hrvatskih tržnica, a u sklopu njega vukovarski vrtićki mališani posjetili su Gradsku tržnicu Vukovar kako bi naučili što sve zdravo tamo mogu pronaći i kupiti.

Zabavna je ovo i edukativna inicijativa koja kod djece, polaznika vukovarskih vrtića, kroz učenje i igru pobuđuje znatiželju i pozitivno djeluje na stvaranje i mijenjanje navika koje uvelike utječu na kvalitetu života.

Djecu su na gradskoj tržnici srdačno dočekali i pozdravili zamjenici gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić i Marijan Pavliček sa suradnicima, kao i svim proizvođačima domaćih i zdravih proizvoda.

U okviru ovog projekta mališanima su uručene ilustrirane slikovnice „Šetnja tržnicom", autorice Marije Martinko, a sve s ciljem poticanja stvaranja navika konzumacije domaćih i svježih proizvoda kod naših najmlađih.

„Kada su naši mladi u pitanju nedvojbeno vrlo rado sudjelujemo u svim aktivnostima, pa smo na ovaj zabavan način odlučili educirati naše najmlađe sugrađane, djecu vrtićke dobi, kako bi ih od najmlađih dana naveli kupovanju i konzumiranju domaće hrane. U sklopu projekta podijelili smo svoj djeci edukativne slikovnice koje će im pomoći pri učenju o zdravom životu. Na ovaj način želimo potaknuti i roditelje da dođu kupovati na vukovarsku tržnicu, a krajnji cilj je da potaknemo i razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva i domaću proizvodnju" zaključio je zamjenik gradonačelnika Pavliček.

Pročelnik službe vlastitog pogona Gradske tržnice Vukovar istaknuo je kako, ne ubrajajući poslovne prostore, vukovarska tržnica trenutno broji 70 zakupnika na klupama kod kojih se mogu pronaći gotovo sve domaće vrste voća i povrća.