Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, sa suradnicima, poželio je prvoj grupi vukovarskih umirovljenika sa 60 i više godina starosne dobi sretan put i ugodan boravak na izletu u Bizovačkim toplicama. Svakog utorka po četiri autobusa krenuti će put Bizovačkih toplica, a vukovarski umirovljenici i ove godine imaju mogućnost besplatnog odlaska na jednodnevni izlet u Bizovačke toplice i uživanja u zajedničkom druženju.

Iz Proračuna Grada Vukovara za ovu namjenu izdvojeno je 100.000 kuna kojima su financirane karte i prijevoz, a sve u želji da se starijim i nemoćnim osobama poboljša kvaliteta života kako bi što duže ostali aktivni i uživali u druženju. Izleti su organizirani tijekom srpnja, kolovoza i rujna.

Izuzetno zadovoljstvo još jednim projektom koji je usmjeren skrbi za umirovljenike u gradu Vukovaru izrazio je gradonačelnik Penava naglasivši kako je ovo četvrta godina da Grad Vukovar organizira besplatne jednodnevne izlete u Bizovačke toplice za umirovljenike s područja grada Vukovara. „Četvrta je ovo godina organizacije ovakvog prekrasnog projekta putem kojeg smo sada već izgradili partnerski odnos s ljudima koji upravljaju poslom u Bizovačkim toplicama, ali i Hrvatskom udrugom umirovljenika i invalida rada grada Vukovara. Posebno zadovoljstvo nam predstavlja činjenica da našim sugrađanima treće životne dobi možemo omogućiti ovakve aktivnosti, a prisutnost pozitivne energije i veselje koja vlada među njima kao i popunjenost autobusa, kazuje nam puno o izvrsnosti ovoga projekta" rekao je gradonačelnik Penava.

„Projekt sufinanciranja jednodnevnih izleta osmišljen je tijekom ljetnih mjeseci gdje je previđeno trajanje projekta 9 tjedana, od srpnja do rujna, gdje će se put Bizovačkih toplica uputiti ukupno 36 autobusa, što broji 1800 umirovljenika koji mogu koristiti navedeno pravo. Za navedeno je osigurano 100.000 kuna, a zahvaljujemo Hrvatskoj udruzi umirovljenika i invalida rada i njihov volonterskom pristupu koji se kroz dugi niz godina pokazao kao vrlo učinkovit" istaknuo je Dalibor Žigić, stručni suradnik za socijalnu skrb nadležnog odjela.

Zadovoljstvo ovim projektom, u ime svih umirovljenika, istaknuo je Andrija Biro, predsjednik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara te je napomenuo kako je zainteresiranost za jednodnevne izlete iznimno velika.

Bizovačke toplice obiluju sadržajima koje mogu zadovoljiti sve potrebe posjetitelja kao i umirovljenika grada Vukovara. Navedene toplice su prema cjeniku najpovoljnije toplice jer osiguravaju razne popuste kao što su popust za umirovljenike i popusti za grupe od 20 i više osoba, a prema udaljenosti su najbliže gradu Vukovaru.