Diljem Hrvatske obilježen je Dan zajedništva, ponosa i sreće kojim se proslavila obljetnica dočeka hrvatskih reprezentativaca nakon osvojenog srebra na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.
Riječ je o inicijativi koju su pokrenuli izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić i Organizatori bez granica, a sve je krenulo u svibnju iz Vukovara u kojem je održan 2. festival pod nazivom SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ, čiji je ambasador bio upravo izbornik Dalić.

Inicijativu su podržali i hrvatski reprezentativci, a osim u Vukovaru, proslava Dana zajedništva, ponosa i sreće održala se i u Iloku, Đakovu, Nijemcima, Bjelovaru, Sinju, Ogulinu, Varaždinu, Rijeci, Dubrovniku, Zadru, Vinkovcima, Kostreni, Vrbovcu...

U Vukovaru je proslava, u organizaciji Grada Vukovara i Turističke zajednice grada Vukovara, održana u Park-šumi Adica gdje su posjetitelji uživali uz zvuke navijačkih pjesama i TS Allegra, a mnogi su zaigrali tzv. bubble football.

„Hrvatska nogometna reprezentacija krenula je na Svjetsko nogometno prvenstvo prošle godine upravo iz Vukovara, a ta nas je ruska avantura okupila u zajedništvu i donijela jednu novu energiju u Hrvatsku. Taj duh koji je uspio zaživjeti u reprezentaciji zahvaljujući igračima, treneru i stručnom stožeru, pokazao je one najbolje vrijednosti zajedništva, požrtvovnosti, borbenosti, sportskoga duha, a kroz to i nepobjedivosti i to se najbolje osjetilo prije godinu dana na dočeku Vatrenih kako u Zagrebu tako i na dočecima širom Hrvatske, BIH i dijaspore, kada je ogromna masa naroda osjetila te vrijednosti i došla pozdraviti heroje naših dana" rekao je gradonačelnik Penava.

„Izbornik Dalić tada je rekao da to zajedništvo koje je ovdje u Vukovaru posebno snažno, treba obilježiti. Temeljem te inicijative i uz Organizatore bez granica, pokrenuli smo ovo današnje obilježavanje kako bi se građani družili i zabavili te zajedno evocirali uspomene na proživljeno ljeto 2018. godine" istaknula je Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara.

Foto: Turistička zajednica grada Vukovara