U uredu gradonačelnika održao se prijem za vukovarske učenike koji su na velikom dječjem atletskom natjecanju u Republici Hrvatskoj pod nazivom „Erste plava liga“ ostvarili zapažene rezultate.

Na ostvarenim uspjesima čestitke im je uputio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić te savjetnik za sport i branitelje Dado Marković.

Već sedmu godinu za redom organizira se veliko dječje atletsko natjecanje „Erste plava liga“. Ova jedinstvena dječja atletska liga namijenjena je učenicima osnovnih škola, a ovogodišnja kvalifikacijska natjecanja za „Erste plavu ligu“ održala su se u 8 gradova diljem Hrvatske (Zagreb, Osijek, Makarska, Rijeka, Zadar, Pula te po prvi puta Vukovar i Knin).

„Lijepa je ovo sportska priča prvenstveno jer su se u ovaj projekt uključile sve osnovne škole s područja našega grada, a zainteresiranost za sport pobudili smo kod ukupno 350 djece. Već duži niz godina, koristeći Sportske objekte kao temelj te Udrugu kineziologa, gdje smo okupili stručnjake s područja grada Vukovara, stvaramo osnovu za uključivanje što većeg broja građana, ali i najmlađih u bavljenje sportom“ rekao je Penava.

„Izuzetno puno energije, vremena i novca trošimo na podizanje sportske infrastrukture na području grada Vukovara, pa tako nakon najvažnijeg i najkapitalnijeg objekta – Sportskih objekata Vukovar, radujemo se i novoj atletskoj stazi. Korak po korak, kroz stvaranje i finaliziranje raznih projekata i aktivnosti nastojimo oformiti sliku Vukovara kao grada koji ima kompletnu infrastrukturu, ali i stručne i sposobne ljude koji će mladima moći omogućiti da se na kvalitetan način bave sportom u našemu gradu“ zaključio je gradonačelnik Penava.

Ravnatelj JU Sportski objekti Vukovar, Ivan Szabo istaknuo je kako se kroz osnovnu sportsku infrastrukturu nastoji uključiti što veći broj građana u sportske aktivnosti. „Generalno, sve to pokušavamo potencirati kod najmlađih, a ovo je upravo dobra priča gdje se vidi da i bez osnovne sportske infrastrukture interes mladih postoji, a nadamo se da će se završetkom atletske staze i stadiona u naše aktivnosti moći uključiti i veći broj građana“ rekao je Szabo.

„Želimo uključiti što veći broj ljudi i stvoriti pozitivne navike, povezati ih, ali im dati i kulturu i kvalitetu života“ naposljetku je kazao ravnatelj Szabo.

Predsjednica Atletskog kluba Vukovar, Miljana Šljukić, zahvalila je gradonačelniku na ugodnom prijemu te istaknula kako će se izgradnjom nove atletske staze za Atletski klub Vukovar otvoriti mnoge nove prilike.

Učenici osnovnih škola s područja grada Vukovara plasirali su se i sudjelovali u završnici natjecanja održanoj 03. rujna 2019. godine na stadionu „Mladost“ u Zagrebu, a u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – Hanžekovićevog memorijala.

Na natjecanju je sudjelovalo 45 mališana iz Vukovara, a neki od njih postigli su zapažene rezultate – Milan Glodić (zlato u skoku u dalj), Jovan Brković (zlato u bacanju kugle), Ella Paljušaj (srebro u bacanju kugle), Tomislav Paljušaj (bronca u skoku u dalj).

U organizaciji kvalifikacijskog natjecanja sudjelovali su novoosnovani Atletski klub Vukovar, Udruga kineziologa grada Vukovara te JU Sportski objekti Vukovar, a sve s ciljem razvijanja sportskog duha među mladim Vukovarcima.