Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

U Vukovaru, u Sportskoj dvorani Borovo Naselje, od 27. do 29. rujna se održava Europski kup mažoretkinja.

Europski kup u organizaciji je Mažoretkinja grada Vukovara te Grada Vukovara u suradnji s ADA (Alpe-Dunav-Adria) grupom koja se bavi organizacijom natjecanja za mažoretkinje, a sastoji se od timova mažoretkinja.

U prigodi početka natjecanja, timovima koji sudjeluju na istome dobrodošlicu u Vukovar zaželjela je zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara, Ivana Mujkić te im zaželjela sreću na predstojećem natjecanju. Pri tome, napomenula je kako je biti domaćin ovakvom lijepom natjecanju gdje svi zajedno možemo posvjedočiti važnosti zajedništva i timskog rada, zaista čast.

Mujkić je istaknula kako su Mažoretkinje grada Vukovara osnovane 2000. godine na inicijativu Grada Vukovara, koji im iz godine u godinu daje značajnu podršku i vjerno prati sva njihova ostvarenja.

Predsjednica Mažoretkinja grada Vukovara, a ujedno i organizatorica ovogodišnjeg Europskog kupa, Andreja Lehrmajer zaželjela je svim timova lijepe uspomene iz grada Vukovara, ali prije svega, sreću na natjecanju.

Na Europskom kupu sudjeluje ukupno 15 timova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovenije.

Mažoretkinje grada Vukovara od davne 2000. godine neprestano rastu, a postale su jedan od prepoznatljivih simbola grada Vukovara. Brojnim nastupima po Hrvatskoj, Europi, ali i svijetu pokazuju kako odricanje, zalaganje i trud daju rezultate te na najljepši mogući način predstavljaju i promoviraju grad Vukovar.

Podsjetimo, pored brojnih uspjeha koje su ostvarile, posljednji uspjeh dolazi sa državnog natjecanja gdje su postale apsolutne prvakinje države. Mažoretkinje grada Vukovara su u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji osvojile 1. mjesto, čime su ostvarile svoj najveći uspjeh u gotovo 20 godina postojanja.