Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

 

Dvanaesti po redu Vukovarski etno sajam je na početku jeseni sa sobom donjeo pregršt događaja, a jedan od njih je i Vukovar Oktoberfest.

Manifestacija je to kulturnog i humanitarnog karaktera, osmišljena kao cjelodnevni festivalski program u cilju predstavljanja njemačke tradicije i kulture, ali i neizostavne domaće slavonske kuhinje.

Vukovar Oktoberfest u organizaciji je Lions kluba Vukovar, Udruge Njemaca i Austrijanaca, Grada Vukovara te Turističke zajednice grada Vukovara, a bogati program uz razna piva i delicije, upotpunili su i plesni i pjevački zborovi njemačke nacionalne manjine iz Hrvatske, Mađarske, Srbije i Rumunjske.

Drugi po redu Vukovar Oktoberfest uz predstavnike Vukovarsko-srijemske županije, Turističke zajednica grada Vukovara te predstavnika organizatora iz reda udruga, otvorio je i zamjenik gradonačelnik Grada Vukovara, Marijan Pavliček.

„Vukovarski etno sajam obiluje događajima, što nam dovodi puno posjetitelja te pokazuje vedru stranu Vukovara. Grad Vukovar od uvijek je bio etnički mješovit grad, s puno nacionalnih manjina među kojima su i austrijska i njemačka. Danas ih je svega nekoliko stotina, ali su vrlo aktivni“ rekao je zamjenik Pavliček te istaknuo zadovoljstvo da se kroz ovakav način i vid aktivnosti promovira njemačka tradicija.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara, Marina Sekulić navodi kako je Etno sajam od prošle godine obogaćen i Vukovar Oktoberfestom. „Drago nam je da se ovakvoj tradicionalnoj manifestaciji iz godine u godinu pridružuju i razne udruge i ustanove, čime povećavamo ponude našega sajma i na taj način mu zajedno doprinosimo“ zaključila je Sekulić.

Mirjana Semenić-Rutko, predsjednica Lions kluba Vukovar koji je jedan od organizatora Vukovar Oktoberfesta ovom prilikom istaknula je kako je važno pokazati da se zajedničkim snagama može djelovati i pružiti svim posjetiteljima veliku ponudu. „Za iduće godine želja nam je događaj produžiti na 3 dana i naravno, zainteresirati što veći broj posjetitelja“ navodi Semenić-Rutko.

Na vukovarskom Oktoberfestu sudjeluje 6 pivara, a cjelokupni prihod od manifestacije Vukovar Oktoberfesta biti će doniran osobama u potrebi s područja Grada Vukovara.