Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić primila je tamburaški orkestar Hrvatskog kulturno-glazbenog društva „Dunav“ Vukovar te im tom prigodom čestitala na ostvarenom uspjehu.

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture u Dugom Selu početkom studenoga održan je 26. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. U vrlo jakoj konkurenciji, u kategoriji folklornih sastava, Tamburaški orkestar Hrvatskog kulturno-glazbenog društva „Dunav“ Vukovar  osvojio je Zlatnu plaketu. Važno je napomenuti kako je ovo njihovo prvo sudjelovanje na ovom natjecanju.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić rekla je kako nama u Vukovaru nije potrebna Zlatna plaketa da bismo znali prepoznati ovaj potencijal, ali smo izrazito ponosni na njihov uspjeh koji je prepoznat i van Vukovara, ali i granica Hrvatske. „Grad Vukovar se uistinu trudi uspostaviti dobru suradnju s HKGD Dunav od financijske potpore, koja i ove godine iznosi 145.000 kuna, do one moralne. Nazočni smo na svim njihovim manifestacijama i posebno nas raduje što neprestano povećavaju broj manifestacij koje daruju svome gradu“, naglasila je Mujkić.

U ime tamburaša zahvalio se predsjednik Umjetničkog odbora HKGD Dunav Vukovar Zlatko Hegeduš. „Društvo se temelji na  starom društvu Dunav osnovnom 1867. godine  koje je tih davnih dana imalo  kvalitetan tamburaški orkestar poznat po cijeloj tadašnjoj državi. Ovo je mlada generacija koja je naslijedila tu tradiciju i nakon 4-5 godina od ustrojavanja orkestra osvojila prvo mjesto na velikom državnom natjecanju“, rekao je Hegeduš.

Na 26. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava natjecalo se 24 tamburaška orkestra i sastava s preko 400 tamburaša izabranih na županijskim smotrama, a Grad Vukovar je po prvi put predstavljao Tamburaški orkestar HKGD „Dunav“ Vukovar.

„Ovo je naše prvo natjecanje i osvojili smo Zlatnu plaketu. Čestitam svim svojim dečkima na uloženom trudu i radu, ovo je zlatna generacija vukovarskih tamburaša“, rekao je voditelj tamburaškoga orkestra Dario Hegeduš.