Glavni grad Rumunjske Bukurešt, bio je domaćin ovogodišnjeg Prvenstva Europe za uzraste U20 i U23, a Republiku Hrvatsku su predstavljali natjecatelji iz mlađeg uzrasta U20 u kojem su nastupila 303 natjecatelja iz 31 zemlje.

Odlukom izbornika, boje Republike Hrvatske na ovom natjecanju, branile su mlade Vukovarke Hermana Dermiček i Ana Crnjac dok je u stručnom stožeru reprezentacije bio Milan Kordić koje je u svom uredu primio zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček.

Djevojke su ovom prigodom zamjenika Pavličeka upoznale sa svojim dosadašnjim postignućima, nastupima za reprezentaciju i plasmanu u Rumunjskoj.

Obje djevojke su nastupile u "A" finalu Prvenstva Europe i svojim rezultatima doprinijele ekipnom plasmanu Hrvatske na 13 mjesto.

Ana Crnjac je nastupila u kategoriji +87 kg te se rezultatima od 64 kg u trzaju, 86 kg u izbačaju te 150 kg u biatlonu, plasirala na odlično četvrto mjesto.

Hermana Dermiček je nastupila u kategoriji do 76 kg te se s rezultatima od 68+81=149 kg plasirala na osmo mjesto

Tijekom natjecanja, Hermana je 4 puta pomicala granice državnih rekorda za uzrast U17 u trzaju sa 68 kg, izbačaju s 81 kg i biatlonu sa 147 i 149 kg, tako da je sada "vlasnica" svih državnih rekorda u kategoriji do 71 i 76 kg.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček čestitao je djevojkama i izrazio ponos na uspjehu djevojki, ali i Kluba dizača utega koji u Vukovar donosi zapažene rezultate. „Drago mi je što smo Klubu dizača utega u zadnje dvije godine uspjeli omogućiti adekvatne uvjete rada, kvalitetan prostor i financiranje kako bi i u buduće ovakvi rezultati pristizali u Vukovar“, istaknuo je Pavliček.