Svečano je otvoren Advent u Vukovaru koji ove godine svim građanima i posjetiteljima grada Vukovara nudi bogati kulturno-zabavni program, obilje radosti i veselja, ali i uživanje u raznovrsnoj gastronomskoj ponudi.

Cijeli program Adventa u Vukovaru, od danas, 06. prosinca pa sve do 24. prosinca, biti će upriličen na Trgu Republike Hrvatske, u ovo doba godine, simbolično nazvanom adventskom trgu, a u programu sudjeluju gotovo sve ustanove u gradu.

Advent je svečano otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara, najprije došavši u kočiji Konjogojske udruge „Potkova“ zajedno sa Sv. Nikolom, čiji je dolazak upotpunio svečanost otvaranja.

Putem prema adventskom trgu, fijaker Udruge Potkova zaustavio se na pješačkom mostu preko Vuke gdje su velečasni Matija Marinić i sv. Nikola položili vijenac u Vuku. Sveti Nikola zaštitnik je djece i pomoraca te je vijenac simbol svih pomoraca.

„Vjerujem kako će svi Vukovarci u što većem broju doći na vukovarski advent, kušati sve ove gastronomske delicije koje se nude te uživati u predblagdanskom razdoblju“ kazala je zamjenica Mujkić te svim okupljenim Vukovarcima zaželjela ugodne predstojeće blagdane.

Direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara, Marina Sekulić, istaknula je bogati program adventa u Vukovaru. „Očekuje nas mnoštvo sadržaja, puno radionica za djecu u prekrasnoj božićnoj kupoli, ukupno 15 koncerata, predstave za djecu, božićni vlakić i još puno toga. Nadam se kako ćemo svi zajedno u lijepoj atmosferi i pod vedrim nebom uživati u adventu i dočekati Božić“ zaključila je direktorica Sekulić.

Program su svojim nastupima uljepšale i Vukovarske mažoretkinje, Vukovarski golubići, Martinus cirkus te plesni klubovi, a brojni Vukovarci nastavili su uživati uz nastup Igora Delača i koncert grupe Babylon.