Večeras smo u Hrvatskom domu Vukovar imali priliku biti dio motivacijske priče mladog Vukovarca, Gorana Dragaša, koji nam je dokazao kako se iz male sredine poput Vukovara mogu ostvariti snovi i roditi velike stvari.

Vukovarac Goran Dragaš, sa svojih 29 godina, skladatelj je glazbe za uvodne najave planetarno popularnih filmova poput Spider-mana, Pirata s Kariba, Jurskog svijeta, Igre prijestolja i brojnih drugih.

Kada je prije nešto više od deset godina završavao Tehničku školu „Nikole Tesle“ u Vukovaru, gdje je stekao zvanje tehničara za računarstvo, Goran nije ni sanjao kako će već za nekoliko godina započeti suradnju s Hollywoodom i raditi na nekom od najvećih svjetskih filmskih hitova.

Našavši hobi koji voli i posvetivši mu dovoljno vremena, Goran se vinuo u zvijezde i postao jedan od vodećih svjetskih glazbenika u svijetu filmske industrije.

Vodeći nas kroz svoju poučnu priču o raznim životnim situacijama i njegovom susretu sa istima, pokazao nam je kako zaista nije bitno koliko puta padnete, već koliko ćete puta ustati.

Događaju je nazočio i gradonačelnik Ivan Penava istaknuvši kako je riječ o fantastičnoj priči o mladome Vukovarcu, koji je svojim primjerom pokazao kako se trudom postižu vrhunsku rezultati. „Ovo je zaista dobar primjer pametnog, skromnog mladog čovjeka koji je oslanjajući se na sebe i svoje ideje uspio dotaknuti vrh svjetske filmske industrije“ rekao je Penava te naposljetku istaknuo da je događaj izvrsna prilika za sve mlade koji iz prve ruke žele čuti i naučiti o uspjehu u poslovnom svijetu.

Samo neki od današnjih zaključaka su, kako Goran kaže, da se ne bojimo pasti i pitati svemir za više, da ustrajemo u onome što želimo i pobijedimo svoje strahove jer ciljevi i snovi su daleko bez upornosti i dosljednosti.

„Ako imaš viziju i imaš one leptiriće u trbuhu dok radiš na toj viziji, u životu će ti se pružiti prilike koje se drugima možda čine nestvarnima i koji bi na njih skočili prvom prilikom. Ako znaš da to 100% nije tvoj cilj i znaš kako možeš postići više, ne pristaj na manje, ma koliko god bilo užasno reći ne“ samo je jedna od Goranovih rečenica koja potiče na razmišljanje.

„Svoj hobi pretvorio sam u posao, korak po korak došao sam do uspjeha. Glazba je veliki dio mog života, a sve je počelo tako da su moji videi na youtube-u imali puno gledanja“ kazao je Goran Dragaš te rekao kako nekada ima i rok od 24 sata za skladanje galzbe.