Grad Vukovar je i ove godine, u suradnji s vukovarskom tvrtkom Filir d.o.o. povodom božićnih i novogodišnjih blagdana najmlađim Vukovarcima osigurao paketiće. Na Trgu Republike Hrvatske ovom je prilikom djeci predškolske i osnovnoškolske dobi podijeljeno 2800 paketića.

Paketiće su najmlađima dijelili i zamjenici gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić te Marijan Pavliček.
Ovom prilikom zamjenica Mujkić rekla je kako Grad Vukovar godinama osigurava slatke paketiće za svu vrtićku i osnovnoškolsku djecu, ali i za djecu koja ne pohađaju vrtić. „I Djed božićnjak je danas zajedno s djecom uživao u ovom božićnom raspoloženju. Ovo je samo jedan mali znak pažnje i dodatan sadržaj našem adventu koji je ove godine gotovo u cijelosti bio posvećen djeci. Trudili smo se organizirati različite sadržaje, predstave i priredbe te sve ono što djecu čini sretnima, jer ipak božićno vrijeme je vrijeme radosti“ zaključila je Mujkić te dodala kako je za 2800 paketića Grad Vukovar osigurao 73.000 kuna.

Podjela paketića nastavila se uz prigodni adventski program, druženje najmlađih s Djedom Božićnjakom te zvucima glazbe benda Libero.

Za ljepše blagdane vukovarskih mališana pobrinuo se i grad Split provođenjem akcije "Božić u Splitu za vukovarske mališane" i to već 2. godinu za redom. Akcija će omogućiti da 44 djece iz Vukovara, odličnih učenika primjerenog ponašanja te koji su postigli zapažene rezlutate, zajedno sa svojim voditeljima tijekom božićnih blagdana borave u Splitu. Još jedan je to dokaz kako Grad Vukovar ima velike prijatelje, u svako doba godine!