Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Gimnastički klub Vukovar već godinama ostvaruje zapažene rezultate, a najznačajniji rezultat protekle godine je s državnog prvenstva i Završnice KUPA Hrvatske u B i C programu. Tim povodom u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara članice kluba, predvođene trenerima primili su zamjenici gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček i Ivana Mujkić.

Bosiljka Stojšić, tajnica i trenerica Gimnastičkog kluba Vukovar istaknula je uspjehe koje su Vukovarke osvojile. „S ponosom možemo reći kako je 2019. godina najuspješnija od osnivanja našeg kluba te kako smo upisali najveće rezultate i najveća dostignuća do sada. Sve to ne bi bilo moguće realizirati bez velike i nesebične potpore Grada Vukovara koji je prepoznao rad, kako sa mladima, tako i sa starijim kategorijama. Rezultat svega toga je posljednje  naše natjecanje u protekloj godini koje smo odradili“, rekla je Stojšić. Naime, u B programu pojedinačno, prvo mjesto osvojila je Monika Zovko u Kategoriji mlađe juniorke, C programu ekipno mlađe juniorke i juniorke osvojile su drugo mjesto, dok su seniorke osvojile prvo mjesto, a pojedinačno je Ela Kalentić u kategoriji juniorke osvojila treće mjesto.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček čestitao je gimnastičarkama, ali i sportskoj obitelji Stojšić na izvrsnim rezultatima koje donose u Vukovar te naglasio kako je rad Gimnastičkog kluba Vukovar prepoznat. „Grad Vukovar pomaže klubovima koji ulažu u najmlađe naraštaje, a ovaj klub upravo to i čini te promovira zdrav način života, što je u današnjoj svakodnevici izrazito važno“, rekao je Pavliček te dodao kako je  Grad Vukovar 2015. godine za bolje i kvalitetnije uvjete rada Gimnastičkog kluba Vukovar, u sklopu Sportske dvorane izgradio gimnastičku dvoranu u koju je uloženo 500.000 kuna. „Nadam se da smo ovim pothvatom doprinijeli kvalitetnijim treninzima koji su doveli do rezultata koje vukovarske gimnastičarke donose“, zaključio je Pavliček te istaknuo kako je i za ovu godinu u proračunu Grada Vukovara osigurano 5.000.000 kuna namijenjenih upravo sportu u našem gradu.