Kao i prethodnih godina, a povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa, Grad Vukovar osigurao je uskrsnice za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom i poklon pakete za korisnike Pučke kuhinje.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava ističe kako je želja da se kroz ovakvu pomoć, sugrađanima koji tijekom cijele godine koriste ove mjere osigura dostojanstven blagdan Uskrsa kojega će proslaviti u krugu svoje najuže obitelji.

Tako će Grad Vukovar isplatiti jednokratnu novčanu naknadu (uskrsnicu) korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom u iznosu od 250,00 kuna po korisniku (samac/obitelj), i to za 240 korisnika temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Vukovara, za što je izdvojeno 60.000 kuna.

Također, Grad Vukovar darovati će i korisnike Pučke kuhinje poklon paketima hrane i osnovnih higijenskih potrepština. Osigurano je 90 prigodnih poklon paketa u vrijednosti do 180,00 kuna, za što je izdvojeno 16.200 kuna.

Navedeno financijsko pravo isplatit će se u podružnici FINA – Financijske agencije u Vukovaru, Olajnica 19, u razdoblju od 06. travnja 2020. do 31. svibnja 2020. godine, dok će poklon pakete korisnicma Pučke kuhinje dostaviti djelatnici Caritasa vukovarskog dekanata.