Na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava najavio je početak kupališne sezone u Vukovaru. Naime, otvoreni bazeni Plivališta u Vukovaru započinju s radom u petak 10. srpnja, a uskoro se očekuje početak prijevoza građana na Vukovarsku adu.

„Vanjski bazeni otvorit će svoja vrata na identičnoj razini na kojoj su bili i prethodnih godina s jedinom razlikom što neće biti podnih pločica jer zbog epidemije koronavirusa kasne radovi unutar garancije,“ objasnio je gradonačelnik Penava ističući kako na Plivalištu Vukovar rade educirani i profesionalni ljudi koji su to dokazali kvalitetom usluga koje nude. „Voda iz bazena se ne uklanja preko zime kako bi zaštitila folije u unutrašnjosti bazena, a svako prozivanje i pozivanje na odgovornost netočnim argumentima u potpunosti odbacujem,“ komentirao je gradonačelnik Penava osvrćući se na neistinite navode na društvenim mrežama.

Ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar najavio je kako će cijena ulaznice biti kao i prošlogodišnja te da će posjetitelji vukovarskih bazena moći koristiti sve sadržaje kao i prošlih godina.

„Sadržaj vanjskih bazena ostaje isti, samo nedostaju podne pločice. Naime, tijekom korištenja bazena utvrdile su se propusti radi čega je aktivirana i garancija. Međutim, pojavio se problem s izvođačima radova tako da pločice još uvijek nisu postavljene i s tim poslom će se nastaviti po završetku kupališne sezone,“ objasnio je ravnatelj Szabo.

Vezano za skori početak kupališne sezone na Vukovarskoj adi, gradonačelnik Penava je pojasnio kako je Grad Vukovar kao i svake godine do sada raspisao natječaj za organiziranje prijevoza i sadržaje na Vukovarskoj adi, ali nitko se nije javio.

„Nakon zatvaranja natječaja kontaktirali smo ŠRU Dunav, koja je godinama to radila i zahvaljujući kojoj je Vukovarska ada sve ove godine bila uređena, ali donijeli su procjenu da ne mogu udovoljiti preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i ponovno smo se zbog epidemije koronavirusa netom pred samu sezonu našli u situaciji da nitko nije zainteresiran za prijevoz. Aktivno radimo na traženju alternativnih rješenja te ćemo vjerojatno raspisati pozivni natječaj prema trgovačkim društvima koji bi organizirali uslugu prijevoza dok vjerojatno ostalih sadržaja na Vukovarskoj adi, poput sojenice s hladnim osvježavajućim napitcima, neće biti. Predložili smo i iznajmljivanje čamaca od ŠRU Dunav, ali niti to nije prihvaćeno jer nije u skladu s Statutom udruge,“ pojasnio je gradonačelnik Penava naglašavajući kako se ni zbog visokog vodostaja Dunava Vukovarska ada još uvijek ne može koristiti, ali do kraja srpnja se očekuje otvorenje kupališne sezone i na omiljenom kupalištu Vukovaraca.