U vukovarskoj gradskoj četvrti Sajmište obilježena je 29. obljetnica stradanja vukovarskih branitelja i civila ove gradske četvrti.

 Ovom su se prigodom okupljeni prisjetili 14. rujna  1991. kada su tadašnja JNA i srpske paravojne postrojbe probile obranu grada između negoslavačke i petrovačke ceste pri čemu je poginulo 17 branitelja. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava naglasio je kako se i u ovoj četvrti prisjećamo svih onih koji su dali svoje živote za obranu Vukovara i Hrvatske.

„Nažalost, mi odajemo pijetet našim hrabrim braniteljima Vukovara, ali i civilima, koji su dali svoje živote za obranu našega grada i cijele Hrvatske, kao što je slučaj i sa gradskom četvrti Sajmište. Žalosno je što je dva dana ranije koalicijski partner sadašnje aktualne vlasti, SDSS, odao počast polaganjem vijenaca, kako su oni to nazvali žrtvama rata od 1991.-1995., na tzv. groblju šajkača, nedaleko od ovoga mjesta. Pitam se onda zbog čega se zapravo sve ovo i događalo. Je li moguće da dvadeset i više godina od povratka druga najjača vladajuća stranka u državi polaže vijence onima koji su pobili one ljude zbog kojih smo mi danas ovdje. Jedna tema za duboko promišljanje i za pitati se kuda smo doveli hrvatsku državu i hrvatsko društvo,“ rekao je gradonačelnik Penava.

Vijence su  kod spomen obilježja poginulim braniteljima i civilima ove gradske četvrti položila izaslanstva Udruge hrvatskih branitelja Sajmišta, Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije. Molitvu je predvodio  župnik Župe BDM Kraljice mučenika Zvonimir Martinović.Obilježavanje je organizirala Udruga hrvatskih branitelja Sajmišta- Vukovar.