Održan je XIII. Memorijal vukovarskih zrakoplovaca koji se na aerodromu u Borovu naselju održava u spomen poginulim članovima Aerokluba "Borovo" u Domovinskom ratu.

Tijekom borbe za Vukovar 1991. godine Aeroklub „Borovo" izgubio je velik broj svojih članova, redom pilota, padobranaca i modelara koji su časno položili živote na oltar domovine. Nakon povratka u Vukovar, 1998. godine, Aeroklub „Borovo" odlučio je iskazati čast poginulim braniteljima u obrani domovine te je na prostorima Aerokluba njima u čast podignuta spomen ploča podno koje su izaslanstva Ministarstva hrvatskih branitelja, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, Aerokluba Borovo te Udruge hrvatskih branitelja Sajmište položila vijence.

Okupljene je pozdravio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

“Tijekom teške vukovarske jeseni gotovo svakodnevno okupljamo se na tužnim obljetnicama po različitim graskih četvrtima prisjećajući se naših heroja koji su dali život za Domovinu. Danas smo se okupili odati počast poginulim zrakoplovcima i padobrancima koji su dali svoj doprinos u obrani Vukovara,” rekao je gradonačelnik Penava ističući kako je potrebno potaknuti mlade da se uključe u rad AK “Borovo” te da krenu na obuke i treninge, a sve iz poštovanja prema zrakoplovcima koji više nisu s nama.